meisje zonder werk - 5 afwijzingen waar je niks aan kunt doen

5 afwijzingen waar je niks aan kunt doen

Een paar maanden geleden zat ik regelmatig aan de andere kant van het sollicitatiegesprek. 90% van de mensen die ik niet aannam, vond ik tóch leuk, lief en slim. Afwijzing heeft soms niets met jou persoonlijk te maken.

Ze denken dat je kort blijft.

Werkgevers stoppen geld en tijd in nieuwe werknemers. Het kan even duren voordat hij aan jou verdient. Daarom wil hij graag zeker weten dat je van plan bent om lang te blijven. Dan weet hij dat hij een slimme investering maakt.

Redenen om te denken dat je snel weg gaat, zijn: als je zegt dat je niet weet waar je over een paar jaar bent (onduidelijke toekomst), als je te slim of te ervaren bent of als hij je niet genoeg uren kan bieden.

Je past niet in het team.

De samenstelling van een team is cruciaal voor hun succes. Botsende karakters, keiharde competitie of té veel gezelligheid vertragen. Als een werkgever vermoedt dat jij geen match bent met het team, ongeacht hoe leuk jij als persoon bent, dan zal hij je waarschijnlijk afwijzen.

Ze doen aan positieve discriminatie.

Veel bedrijven willen de diversiteit van hun team vergroten. Dat betekent dat als ze moeten kiezen tussen twee winnaars, dan gaan ze voor iemand die ‘ze nog niet hebben’, bijvoorbeeld iemand met een bepaalde afkomst, leeftijd of ervaring. Soms willen ze het percentage mannen of vrouwen verhogen. Als er al een kopie van jou rondloopt, dan maak je minder kans om uitgekozen te worden.

Ze zijn bang voor concurrentie.

Mensen ervaren een gevoel van ‘de baas zijn’ als ze het meest van een onderwerp weten. Weet jij daar meer over, dan kunnen ze je of direct achter een bureau zetten of ze wijzen je af.

Er is geen klik.

De klik is de start van een relatie. Soms is het nog belangrijker dan je kennis en ervaring. Waarom je met de een wel en met de ander niet klikt, is onverklaarbaar. Het enige wat je eraan kunt doen is ontspannen en op zoek gaan naar gemeenschappelijke gronden (“Kom jij uit Boxtel? Ik ook!”).

meisje zonder werk - 5 afwijzingen waar je niks aan kunt doen
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste blogs, content marketing en social media posts. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 42

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven