meisje zonder werk - 5 tips om millennials te recruiten - kleine foto

5 tips om millennials te recruiten

De millennials, de jongst werkende generatie van Nederland (geboren tussen 1980 en 2000), zijn op zoek naar een baan! Maar een advertentie in de krant gaat je niet helpen. Waar vind je ‘jouw’ millennial en hoe leg je contact?

Plaats je vacatures op social media

Het kost veel tijd om alle vacaturewebsites af te struinen, maar op social media zitten we elke dag wel even. Plaats dus je vacatures op Facebook, Instagram en LinkedIn, mét een linkje naar de originele vacature zodat we direct kunnen reageren. Ook handig: op social taggen we meteen onze vrienden als de vacature voor hen geschikt is. En als je op hun namen klikt, kan je direct je research ronde beginnen. Dat scheelt jou weer tijd!

Millennials houden van duidelijke en creatieve vacatures

Vacature + bedrijf = de reden waarom we solliciteren. Het lijkt een open deur, maar we moeten daarvoor wel de vacature begrijpen! Schrijf (of huur iemand in, zoals mij ;)) een prettig lezende vacaturetekst met humor, creativiteit en helderheid. Vermijd stoffige jargons en vage omschrijvingen. Denk aan ‘vertel me eens waarom ik jou moet aannemen’, maar dan andersom. Je hoeft niet elk detail op te schrijven, maak ons maar nieuwsgierig!

Stuur uitnodigen per LinkedIn

Ik hoor regelmatig van oudere/ andere generaties dat ze het onprofessioneel vinden om iemand uit te contacteren via een bericht op LinkedIn, maar dat vinden millennials juist een prettige emanier. Het is een snelle manier om contact te leggen én beide partijen weten direct met wie ze te maken hebben, omdat je elkaars profiel ziet. Gebruik LinkedIn dus volop om sollicitatiegesprekken te organiseren of telefoonnummers uit te wisselen!

Antwoord snel en persoonlijk

Millennials zijn niet onder de indruk van een automatisch no-reply mailtje. Vooral niet als het in een ouderwetse en saaie stijl is geschreven. We hebben ons best gedaan om een overtuigende sollicitatiebrief of- video te maken, dus we verwachten ook iets terug. Heb je echt niet de tijd om persoonlijk te bedanken? Ok dan, maar maak er echt een heel vriendelijk mailtje van. Misschien zoiets?

Hoi (voornaam),
bedankt voor je sollicitatie. Wat leuk dat je bij ons wilt werken! Binnen twee weken hoor je van ons of we je uitnodigen voor een gesprek.
Ik wens je een hele fijne dag.
Met vriendelijke groet,
(naam)

Hou je aan (redelijke) afspraken en wees transparant

Af en toe zie ik een reactietermijn van twee maanden staan. Dit is natuurlijk veel te lang. Over twee maanden hoopt de millennial al lang aan het werk te zijn! En als je belooft terug te bellen, doe dat dan ook. Niets zo frustrerend als je de hele dag wacht op een telefoongesprek dat niet komt. Ook onredelijk: zestien eliminatierondes en vijf persoonlijkheidstesten, vooral als je het ons niet van tevoren hebt vertelt. We komen liever gewoon langs voor een eerlijk gesprek en een soy chai latte.

En als je er dan eentje (of twee) hebt gevangen, hoe haal je dan het beste uit ze? Dat lees je hier.
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste blogs, content marketing en social media posts. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 47

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven