Handleiding solliciteren (E-book)

Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om een baan te vinden, lijkt het wel. Hoe schrijf je in 2020 een goede sollicitatiebrief? En wat is een onweerstaanbaar cv? Ik leer je al mijn sollicitatiegeheimen in mijn Handleiding Solliciteren.

Toen ik aan Meisje zonder werk begon in december 2018, dacht ik dat ik de enige was die het moeilijk vond om een leuke baan te vinden. Oh, wat vond ik mezelf dom, stom en een mislukkeling! Een half jaar later voel ik me niet meer zo alleen. Ik weet nu dat er duizenden millennials zijn zoals ik, die al jaren proberen een leuke baan te vinden en daar moeite mee hebben. En of het moeilijk is voor ons! Er is ontzettend veel concurrentie, de vacatures zijn onbegrijpelijk geschreven en het sollicitatieproces is allesbehalve transparant. Precies om die reden heb ik al mijn ervaring van 10 jaar solliciteren, 2,5 jaar werkloos zijn en honderden verhalen van werkgevers gecombineerd tot dé ultieme handleiding voor solliciteren.

Herken jij jouw verhaal hierin?
 1. Je ontvangt afwijzing na afwijzing.
 2. Je weet niet wat voor baan je zoekt. Of je denkt steeds dat je je droombaan hebt gevonden, maar dat blijkt ‘m dan toch niet te zijn. Teleurstellend!
 3. Je hebt geen idee hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft.
 4. Of hoe je een onweerstaanbare cv maakt.
 5. Als je een vacature leest, dan weet je nooit zeker of de baan bij jou past.
 6. Leuke vacatures? Die verstoppen zich voor jou.
 7. Je voelt je persoonlijk gekwetst als je een afwijzing krijgt.
 8. Je wilt meer leren over wat jij wilt in je leven.
 9. Solliciteren vind je doodvermoeiend.
 10. Je zoekt naar slimmere en snellere manieren om te solliciteren.

Dan is mijn handleiding solliciteren perfect voor jou!

Solliciteren voor mensen met durf

Ik haat solliciteren. Zo, ik heb het gezegd. Ik vind het vreselijk als ik meer dan honderd concurrenten heb, als mijn brief slechts negen seconden aandacht krijgt en als de kans heel groot is dat ik een afwijzing krijg met een verkeerd gespelde voornaam. Gelukkig heb ik ontdekt dat het ook anders kan: makkelijker, fijner, veiliger. En dat is wat jij gaat ontdekken in dit boek, een handleiding om te solliciteren voor mensen die durven.

Ik ga je overladen met praktische tips om slim, snel en succesvol te solliciteren. Want een vacature begrijpen, een cv maken en een sollicitatiebrief schrijven, dat is altijd handig om te kunnen. Ook als je na het lezen van mijn sollicitatiegeheimen besluit om een eigen bedrijf te beginnen. Of om met je caravan door de mooiste bossen te cruisen. Met welke conclusie jij dit boek ook dichtklapt, ik hoop dat ik je verder kan helpen je droomleven te leiden. Niet over tien jaar, maar nu.

Wat leer je in mijn e-book handleiding solliciteren?
 • In het eerste hoofdstuk leer je alles over wat jij wilt in het leven. Werk om te moeten werken, ik ben het er niet mee eens. Een baan hoort je te ondersteunen in jouw droomleven. Wat betekent dat voor jou?
 • In het tweede hoofdstuk leg ik mijn sollicitatiegeheimen bloot. Wist je dat de leukste functies al gevuld zijn vóórdat de vacature online staat? Ik leg je uit hoe jij er als eerste bij kunt zijn.
 • Het derde hoofdstuk is mijn favoriet! We bekijken hoe je een vacature moet lezen, welke onderdelen belangrijk zijn en welke vacaturetermen absoluut bullshit zijn.
 • Hoofdstuk vier: we duiken in de details rondom je sollicitatie. Je mail, je sollicitatiebrief, je cv: hoe zorg je ervoor dat je wordt uitgenodigd? En hoe verwerk je die vreselijke bullshittermen in je motivatiebrief?
 • Natuurlijk praten we ook over afwijzing. Het is een onvermijdelijk onderdeel van solliciteren. Hoe houd je je zelfvertrouwen op pijl?
Afwijzing is nooit leuk! Hoe leer je er van? Het staat in de handleiding solliciteren!

Naast vijf hoofdstukken vol praktische en slimme tips rondom solliciteren, zorg ik ook voor wat entertainment en moed. Inspirerende quotes, sarcastische en herkenbare blogs, een flowchart: alles om jouw sollicitatie-ervaring zo leuk mogelijk te maken. Wat zeg nou zelf, het mag best wat leuker worden, toch?

Het bullshitwoordenboek

Een van de hoogtepunten van dit boek is het vacaturewoordenboek. Je vindt er meer dan 100 bekende vacaturetermen. Van Allround tot Zorgvuldig; ik verklaar de meest irritante, vreemde en walgelijke sollicitatietermen voor jou. Met CTRL-F heb je – als je dit boek koopt – altijd snel een vertaling bij de hand. Sla het woordenboek open elke keer als je een vacature leest. Je vindt er direct antwoord op vragen als: is deze vacature een match met mij? Wat betekent dit woord? Wat zijn mijn dagelijkse taken? Waar kan ik op rekenen? Verspil niet langer je tijd aan vacatures vertalen en op functies reageren die niks voor jou zijn. Vanaf nu solliciteer je doelgericht en tijdsbewust!

Is het boek wat voor mij?

Als jij werk zoekt, dan ja! Het is geschreven voor iedereen die zich momenteel op de banenmarkt bevindt. Ook als je al een langere tijd zoekt naar een baan, dan nog vind je verrassende tips in dit boek die je zeker weten nog niet hebt geprobeerd. Wil je gewoon slimmer en sneller je sollicitatiebrieven schrijven? Dit handboek gaat je daarbij helpen. Op zoek naar een nuttig en duurzaam cadeau voor een examen- of afstudeerfeest? Hiermee maak je de ontvanger ontzettend blij! Kortom, deze handleiding solliciteren is perfect voor iedereen die een baan zoekt en geen tijd wil verspillen aan onleesbare vacatures.

Voorproefje?

Als je regelmatig vacatures leest, dan is dit vast geen verrassing voor je: vacatures staan vol met onzintermen. Woordencombinaties die eigenlijk niks betekenen omdat ze zo algemeen of logisch zijn (je hebt affiniteit met je werkveld, duhh!). Sommige woorden zijn overduidelijk veel te hip voor het bedrijf (hoe ziet die mega informele bedrijfssfeer er dan uit?). En andere woorden zijn gewoonweg vreemd omdat je ze nooit in real life hoort (jij hebt echt een hands-on-mentaliteit, wist je dat?). No worries, de bullshitdetector helpt je! Plak de vacaturetekst in het kadertje. De Meisje zonder werk detector highlight alle bullshittermen én legt je ook nog eens uit wat de term betekent in normalemensentaal. Weet je meteen welke termen van belang zijn voor je in sollicitatiebrief en welke je gewoon kunt negeren. Ga naar de bullshitdetector.

Betalen

Het boek kost slechts €19,95! Zo kan iedereen direct beginnen met hun zoektocht naar een fijne baan en een gelukkig leven. Met dit geld kan ik nog meer pittige blogs, handige handboeken en herkenbare verhalen voor je schrijven.

Je kunt gemakkelijk betalen via iDeal. Nadat de betaling is geslaagd, ontvang je het boek persoonlijk van mij per e-mail. Dit doe ik om twee redenen:

 • ik voeg constant nieuwe bullshittermen, door mijzelf geteste tips en nieuwe inzichten toe aan het e-book en ik wil je de allernieuwste versie kunnen sturen.
 • ik vind het leuk om je persoonlijk veel succes te wensen bij het zoeken van een baan.

Het kan dus zijn dat je niet direct het boek ontvangt nadat je hebt betaald – met name als je het boek laat in de avond bestelt. Dan stuur ik het direct naar je toe de volgende ochtend.

Totaal: € -
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Nog niet toe aan deze commitment? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief! Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van mijn nieuwste blogs en werkloze leven. Wil je een voorproefje van hoe mijn e-books eruit zien? Download dan gratis Koos Werkloos! Dat is een e-book van negen pagina’s met daarin alles wat je moet weten als je voor het eerst werkloos wordt. Je kunt ‘m hier gratis downloaden!

Contact

Heb je vragen over mijn e-book of over de betaling? Dan kun je me 24/7 bereiken op yorien@meisjezonderwerk.nl.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven