Contact

Heb je een vraag of een verzoek? Samenwerken of samen protesteren? Mail dan naar yorien@meisjezonderwerk.nl of bel naar 06 83 25 58 48.

Over mij

Mijn onderzoek naar de arbeidsmarkt voor millennials inspireerde anderen. Honderden lezers van Meisje zonder werk schreven dat ze zich herkenden in mijn ervaringen en emoties. Zij moedigden me aan tot een wilde gok: sinds januari 2019 ben ik freelance copywriter. Nu probeer ik de arbeidsmarkt van binnenuit te verbeteren, door heldere vacatures te schrijven bijvoorbeeld. Het meisje zonder werk werkt weer. En dit keer zonder geluk voor geld te ruilen of zekerheid voor tijd op te offeren. Werk zoals het bedoeld is: niet als beperking, maar ter verrijking. Met zorg en liefde uitgekozen.

Volg me op Instagram!

Over Meisje zonder werk

Het is fijn om te weten dat je niet de enige twintiger of dertiger bent die al jaren bezig is om op dat ene carrièrepad te komen. Dat we allemaal zwoegen en zweten om te voldoen aan de verwachtingen van onze ouders, de maatschappij en de Instafabulous-community. Mijn ervaringen zijn iedereens ervaringen. Met deze blog maak ik werkloos zijn wat minder dramatisch en bied ik uitwegen die anders zijn dan terug de schoonheidsverkiezingen weer in. De schuld ligt namelijk vaak niet bij ons, maar bij ouderwetse werkpatronen die niet passen bij hoe we ons leven willen inrichten. Het is tijd voor verandering. En dat is iets waar wij als mondige millennials vol dromen en duurzaamheidsbewustzijn wel heel goed in zijn.

Meisje zonder werk is ontstaan nadat ik in oktober 2018 opnieuw werkloos werd. Voor de tweede keer in twee jaar vond ik mezelf; een vijfentwintigjarige creatieve communicatie-wetenschapper met prima sociale vaardigheden, opnieuw op de bank. Ik wilde ontzettend graag de controle over mijn carrière en leven terug. Maar hoe? Ik begon kritische vragen te stellen. Er bleek meer mis te zijn met de arbeidsmarkt dan met mij. Ik legde mijn bevindingen vast op de manier die het beste bij mij past: met het geschreven woord en vol passie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven