Met welke cursussen kun je als werkzoekende je vaardigheden bijspijkeren en je baankans vergroten? Kies uit 1 van deze 15 studies van Laudius. Dit zijn hun meest populaire cursussen voor op je cv (ze hebben wel 300 thuisstudies!). Zit er iets voor jou tussen?

Wist je dat ik in samenwerking met CV atelier cv’s maak? Wat een plezier om sollicitanten meer zelfvertrouwen te mogen geven met een persoonlijk en kleurrijk cv! Het benoemen van cursussen op je cv is een onderwerp waar wij in het team veel over praten. Ik ben van mening dat als je je meest recente cursus meer dan 7 jaar geleden hebt afgerond, dat je dan even na moet denken of die cursus nog wel relevant is voor op je cv.

Leuk dat je in 2012 de cursus Zzzzzen Management en in 2014 Gezonde Voeding: Weg Met Kroketten Op De Werkvloer hebt gevolgd. Maar wat kan je toekomstige werkgever met die informatie?

Welke cursussen dan wél het benoemen waard zijn op je cv? Ik zet voor jou 15 waardevolle studies in samenwerking met Laudius op een rijtje. Handig voor werkzoekenden en sollicitanten!

Dankzij een cursus meer kans op werk!

Hoeveel cursussen heb jij de afgelopen 7 jaar gevolgd? Niet veel? Dan wordt het voor jou hoog tijd om weer eens aan iets nieuws te beginnen! Niet alleen je cv ziet er daardoor een stuk slimmer uit, jij leert er hopelijk ook iets van ;). Nu klinkt het beginnen aan een cursus als een tijdrovende taak, maar dat valt best mee. Bij Laudius volg je de cursus op je eigen tempo. Dus of je nou op dinsdagochtend of zondagavond bezig bent met je cursus Autotechniek voor Beginners, jij leert wanneer het jou uitkomt. Geen strenge docenten of eindeloos huiswerk dus. 

Welke cursussen zijn het beste voor op je cv?

Met welke cursus scoor je de meeste punten bij jouw toekomstig werkgever? Dat ligt natuurlijk aan de baan waar je voor solliciteert. Digitale skills, zoals Excel excellent kennen en goed om kunnen gaan met Word, zijn altijd fijn. Voor sommige banen wordt het zeer op prijs gesteld als je je weg kent op sociale mediaplatformen of kennis hebt van bekende contentmanagementsystemen zoals WordPress. Je kunt vaak terugvinden in de vacaturetekst welke kennis belangrijk is voor het uitvoeren van de functie. 

Cursussen voor op je cv

Het liefst zou je natuurlijk die ene cursus op je cv zetten waarmee je álle werkgevers in jouw branche heel enthousiast maakt. Dat kan misschien best als je even goed uitzoekt welke dat dan precies is. Maar ongeacht of je dat doet of gewoon iets kiest waar jij interesse in hebt; het benoemen van recente cursussen op je cv laat sowieso zien dat je tijd en geld in je vak investeert. Dat je up to date bent met de laatste nieuwtjes in jouw branche en dat je open staat voor bijleren. Met die kwaliteit maak je een superpositieve indruk op de lezer van jouw cv.

Met deze 15 cursussen vergroot jij je baankans

Taalcursus

Misschien wil je graag in Spanje werken en wonen. Of spreken je klanten alleen Chinees. Wellicht spreken je Franse opdrachtgevers geen Engels. Of is Engels wel de voertaal op de werkvloer, maar wil je ook weleens een biertje bestellen in de lokale kroeg in Duitsland. Er zijn dus tal van redenen om een nieuwe taal te leren. Populaire cursussen zijn:

Digitale skills

In veel vacatures wordt er duidelijk gevraagd naar een bepaalde vaardigheid. Bekend zijn met InDesign of Photoshop bijvoorbeeld. Een cursus van Laudius helpt je een heel eind op weg en geeft je vast een fijne voorsprong. Niet alleen op je Photoshop-vaardigheden, maar ook op de andere kandidaten bedoel ik dan. Populair zijn:

Coaching

Coaching is HOT! Het is heel fijn dat zoveel mensen hun werkende leven in dienst willen stellen van de groei en bloei van een ander mens, Maar je wilt niet zomaar jouw onkundige levensadvies rondslingeren zonder hoognodige achtergrondkennis. Bij de scholing tot persoonlijke begeleider, worden de volgende cursussen voor coach veelal gekozen:

De links hierboven zijn gesponsord door Laudius. Dat betekent dat als jij een cursus koopt, ik 15% van de orderwaarde krijg. De prijzen zijn daardoor níét duurder dan normaal. Als je een cursus koopt via deze link, dank je wel daarvoor!

Je cursussen benoemen op je cv

Cursus afgerond? Gefeliciteerd! Hoe zet je die nou precies op je cv? Wij vermelden de cursussen meestal in de zijbalk met naam van de cursus en jaartal. Liefst in een rijtje met andere cursussen die je recent hebt gevolgd. Maar ben je er nou héél trots op? Benoem het dan vooral gewoon lekker in je profieltekst. Met de reden waarom je deze cursus bent gestart én wat het meest verrassende is wat je hebt geleerd. Zo, jouw cv is zojuist even 1000 keer aantrekkelijker geworden. Ik hoop dat je nu vol zelfvertrouwen solliciteert! Succes!