Factsheet: werkloosheid onder jongeren 2018 - Meisje zonder werk

Factsheet: werkloosheid onder jongeren 2018

Als je ten strijde trekt, dan wil je goed bewapend zijn. Om jezelf te verdedigen, maar ook om keihard aan te vallen en die baan gouden kroon te veroveren. Dit is een overzicht van werkloosheid onder jongeren in Nederland anno december 2018.

Sinds 2013 daalt de werkloosheid van jongeren (15 tot 25 jaar) in Nederland.

In 2017 was 8,9% van de jongeren werkloos. Jongeren met een migratie-achtergrond zijn twee keer vaker dan jongeren met een Nederlandse achtergrond werkloos, 14,9% tegenover 7,2% . Er zijn nog geen totaalcijfers bekend over 2018, maar de verwachting is dat het opnieuw iets zal afnemen tot circa 7,3% (Nederlands Jeugdinstituut, april 2018). De totale bevolkingswerkloosheid was 3,7% in september 2018 (nu.nl,oktober 2018).

De definitie en de meting van werkloosheid staat niet vast

Het CBS werkt met een internationale werkloosheidsbeschrijving: wie meer dan één uur per week werkt, is werkende. Tot 2015 gebruikten zij een andere definitie: iemand is werkloos wanneer hij minder dan 12 uur per week werkt. Door deze wissel zien de cijfers er na 2015 heel anders uit. Daarnaast stelt men voor om scholieren en studenten met bijbaantjes niet mee te tellen, zodat de categorie jeugdwerkloosheid alleen afgestudeerden op zoek naar een baan weergeeft. En wat doen we met de jongeren die wel kunnen werken, maar niet willen?  (Trouw, februari 2017)

Nederland doet het goed in vergelijking met andere Europese landen

Alleen in Duitsland en Tsjechië vinden jongeren makkelijker werk. In Griekenland, Spanje en Italië neemt de werkloos onder jongeren al jaren toe (CBS, juli 2018).

Er is een groot tekort aan vakmensen

Van schilders en glazenwasser tot chauffeurs en verpleegkundigen: zij zijn het moeilijkst te vinden. Op de tweede plaats staan zowel de lager- als de hogeropgeleide functies binnen de bouw- en installatiebranche. 
Op de derde plaats staat ict, waar personeel met een hbo- en wo-opleiding wordt gezocht. Op de derde en vierde plek staan zorg, medisch personeel en financieel specialisten. Uit het rapport van het UWV blijkt dat er beduidend meer vraag is naar vakmensen dan hogeropgeleiden.

Eén op de vijf werkgevers ervaart productiebelemmeringen door een tekort aan personeel.

In sommige branches is het zelfs één op drie, zoals uitzendbureaus, it-dienstverleners en callcenters (grappig, daar heb ik laatst nog voor gesolliciteerd).

Onrealistische eisen van werkgevers: zeg er wat van
65% van de jongeren (15 tot 25 jaar) heeft een flexibel contract.

Denk aan uitzendwerk, nulurencontracten en voor contract voor bepaalde tijd. Young en United denkt dat er binnen enkele jaren méér werkenden tot 35 jaar zullen zijn met een flexibel contract dan vast. Waar komt deze groei vandaan? Het is de sociale norm geworden, stelt arbeidssocioloog Fabian Dekker (Trouw, mei 2017). Bedrijven imiteren elkaar zonder erbij stil te staan of het wel goed gaat werken bij hun eigen onderneming.

Met een flexcontract…
• word je 35% minder betaald dan collega’s met een vast contract.
• heb je 12% kans dat je na een jaar in vaste dienst komst.  
• vind je je werk twee keer zo belastend dan collega’s met een vast contract.

Nederland is het enige land in Europa waar een werkgever niet zelf een arbeidsovereenkomst mag opzeggen.

Hij of zij moet eerst toestemming vragen aan het UWV of de rechter. Dit kan een reden zijn waarom werkgevers weinig vaste contracten uitdelen. Een andere reden is dat hij twee jaar lang het salaris van een zieke werknemer moet betalen zodra hij een vaste overeenkomst is aangegaan.

De werkloosheid onder hoogopgeleiden tussen de 25 en 35 jaar wordt veroorzaakt door de kredietcrisis van 2009.

De Nederlandse economie kromp toen met 3,9%. De mensen die in deze periode zijn afgestudeerd, hebben veel moeite met het vinden van een baan. Werkgevers nemen liever de jongsten aan (NRC, januari 2016). Hierna kwam de opkomst van de flexibele contracten. Veel jongeren zijn toen overgestapt naar flexibele contracten en stellen de hypotheek en het kind uit. Dit is zorgwekkend, want zij moet de vergrijzing dragen.

Handleiding-solliciteren-voor-mensen-met-durf-meisje-zonder-werk-vacaturetaart

Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om een baan te vinden, lijkt het wel. Hoe schrijf je in 2019 een goede sollicitatiebrief? En wat is een onweerstaanbaar cv? Ik leer je al mijn sollicitatiegeheimen in mijn Handleiding Solliciteren.

Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 55

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven