Flow - meisje zonder werk - kleine blogafbeelding

In je flow? Pas als je lekker doet wat je zelf wilt!

Doe maar gewoon waar jij in gelooft. Er zijn toch altijd mensen die je het gevoel geven dat je het niet kan. Doe maar gewoon waar jij gelukkig van wordt en waardoor jij groeit. Blijf in je eigen flow.

We zwemmen door een realiteit die net zo echt is als je zelf gelooft. We bouwen onze eigen droomwereld, stevig en wankelend tegelijk. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden, dat accepteren minder energie kost dan vechten, dat veganistisch eten de enige goede manier is en dat alles constant op z’n pootjes ís. Maar is dat allemaal waar of geloof ik dat omdat het me rust brengt? Ik wil zelf bepalen waar ik in geloof. Ik maak de keuzes die geluk schenken of geluk afnemen. Laat mij geloven in wat ik wil, in wat ik nodig heb om mijn hoofd boven het water te houden.

Geloof in mij, dan geloof ik in jou

Ze zeggen dat geloof sterker is dan alles. Een gelovig mens kan de hele wereld aan. Geloof is irrationeel, onredelijk en soms onmogelijk om uit te leggen in woorden. En gevaarlijk, want alles wat je gelooft, is waar. Er is weinig ruimte voor contrasterende geloven in een land waar we al ruzie maken over of je boter onder je pindakaas smeert. Waar waarheden botsen, blijkt er geen waarheid te bestaan. Maar we moeten ons realiseren dat er geen één realiteit is, dat ze naast elkaar kunnen bestaan zoals wij naast elkaar kunnen leven (het kan echt, dat geloof ik). Met onze eigen identiteiten, smaken en ervaringen. We hoeven niet te vechten. Geloof in mij, dan geloof ik in jou.

Je hoeft het alleen maar te geloven

Ik ben financieel onafhankelijk.
Ik kan alles doen wat ik wil.
Ik verdien succes.
Ik heb altijd veel geld.
Ik voel me rijk.
Ik krijg alles voor elkaar.
Ik verdien alles wat ik wil.

Rozenblaadjes

December was een te heftige maand voor mij. Er gebeurde zo veel tegelijkertijd dat ik het idee had dat ik er niks aan kon doen. Ik stond aan de zijlijn terwijl iemand anders mijn to – do list schreef. Ik stond aan de zijlijn terwijl niemand anders mijn leven leidde. Ik voelde me zo overbodig in mijn eigen leven dat ik er even mee stopte. Met doen, met voelen, met denken. Pas op Nieuwjaarsavond stapte ik weer van de lopende band af.

In januari staan ze nog steeds voor de deur. Mijn grote vrienden Angst en Onzekerheid blijven op die deur kloppen, steeds harder, gaan nergens heen tot we alles wat er is gebeurd in december hebben uitgesproken. Maar ik laat ze niet naar binnen, nu nog niet. Later zijn gevoelens welkom, als ik in een warm bad met rozenblaadjes in een besneeuwd Oostenrijk zit. Dan ga ik weer aan.

Het is knap om gelukkig te zijn

Geloof jij dat gelukkig zijn een keuze is? Ik wel. Moeilijk, soms bijna onmogelijk, is het om de leuke dingen van het leven te zien, om dankbaar te zijn voor wat je hebt en uit te kijken naar de toekomst. Het is knap om gelukkig te zijn. Je hebt er een onverstoorbaarheid voor nodig, concentratie voor op de lange termijn. En lef, om je niet te laten storen door de regen, slecht nieuws of stomme collega’s die grappen maken over waar jij met je hele hart in gelooft. Zo blijf je bewust kiezen voor je eigen geluk. Laat je niet onderbreken, blijf in je flow.

Flow

Ik zwem in verraderlijke wateren. Soms zo zwart als de nacht, soms helderblauw. Het maakt me niet uit wat ik tegen kom op mijn reis. Ook al doet het pijn, van knijpen tot steken, ik zwem door. Want wat ik ook zie, hoor of voel, het hoort er en ik leer ervan. Ik zwem door. Zelfstandig, met mijn hoofd boven water, onverschrokken, als een hondje die zijn stok gaat halen. Niemand houdt me tegen om te leven. Niemand tilt me op uit het water. Op een constant ritme tik ik mijn jaren af.

Geloven is de zekerheid van dingen die we nog niet zien

Mijn affirmaties in 2020 zijn sterker dan ooit. Nu ze nog geloven en er naar handelen, en daar werk ik aan. Ik spreek ze hardop uit, elke ochtend en elke avond. Zo zou het moeten lukken. Zo zou alles goed moeten komen. Ik hou me vast aan mijn geloof, ook al blijft mijn onzekerheid me het gevoel geven dat ik gek ben. Ik geloof dat er een reden is voor mijn verlangens en dat ik krijg wat ik wil. Ik maak me nergens zorgen over. Ik vertrouw op (een) G/god, het universum en op mijn moeder. Dus onderbreek me niet, want ik zit in mijn flow.

Verder lezen?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.