werkloos

Geld verdienen zonder te werken

Meisje zonder werk - Geld verdienen zonder te werken

Veel mensen zoeken ernaar. Manieren om geld te verdienen zonder te werken. Maar kan dat wel? Nou, het is geen langetermijnoplossing, maar wie weet ontdek je wel hoe waardevol jouw talenten zijn.

Geld verdienen zonder te werken op 9 manieren

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

United Wardrobe is een fijne app om kleding te verkopen. Op Marktplaats kun je de rest van je spullen verkopen. Hoe beter je foto’s, omschrijvingen en tags, hoe sneller je het kwijt bent!

Heitje voor een karweitje

Ben jij goed in cadeaus inpakken, sociale media of omgaan met printers? Bied je hulp aan! Bouw een mooie website, dat kan (bijna) gratis én gemakkelijk op websites als WordPress, Wix, Squarespace of Carrd.co. Of schrijf je in op fora. Je hoeft geen belasting te betalen over je inkomen tot een bepaald bedrag dus dat is mooi meegenomen. Ga je meer verdienen, dan ben je verplicht je in te schrijven als ondernemer bij de KVK. Kijk eens op de website van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst als je daar meer over wilt weten.

Zet je talenten om in een bedrijf

Ben jij goed in cadeaus inpakken? Schrijf je zeer populaire teksten op social media? Of kan je goed omgaan met computers? Zet dan jouw talenten om naar een bedrijf. Je kunt gemakkelijk een handige website bouwen WordPress, Wix, Squarespace of Carrd.co. Of schrijf je in op fora zoals Marktplaats of Fiver

Als je meer een bepaald bedrag verdient, dan ziet de Belastingdienst jou als ondernemer. Je moet dan btw betalen over jouw diensten. Check op deze website of je volgens de Belastingdienst ondernemer bent.

Verhuur je auto

Dankzij initiatieven als Snappcar verhuur je gemakkelijk en veilig je auto. Fijn, want je auto staat anders tot maar stil op een parkeerplaats. En het is natuurlijk hartstikke duurzaam? Ook leuk om te verhuren: grote apparaten als grasmaaiers en drilboren. Kijk eens op Peerby om te huren en te verhuren.

Benieuwd naar nog meer manieren om geld te verdienen zonder te werken?

Verhuur (een kamer in je) huis

Heb je een kamer over in je huis? Je zou deze kunnen verhuren aan iemand die een woon- of werkruimte zoekt. Dit levert je een leuk bedrag per maand op. Natuurlijk zitten hier wel regels aan verbonden. Je kunt die hier lezen.

Koop aandelen

Nu je geld op de bank niet meer groeit, kun je je spaarpotje in aandelen steken. Je verdient er het meest mee als je het geld voor een langere periode weg kunt zetten, bijvoorbeeld 5 tot wel 20 jaar. Lees je eerst goed in! Stal je geld bij een veilige broker die niet jouw zuurverdiende centen in kinderarbeid giet. Er staan genoeg tutorials op YouTube over het kopen van aandelen, een zeer populaire manier om geld te verdienen zonder te werken.

Koop minder

Wil je meer geld? Stop dan met geld uitgeven! Veel mensen hebben daar moeite mee. Maar het is de makkelijkste manier om geld te ‘verdienen’ zonder te werken. Alles wat je niet uitgeeft, dan heb je immers nog. Schrijf eens een maand lang al je inkomsten en uitgaves op. Welke uitgaves zijn echt noodzakelijk? Wat kun je goedkoper doen?

Doe iets wat je leuk vindt en verdien daarmee geld

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om geld te verdienen zonder te werken. Het begint met deze vraag:

wat kan jij goed en wat voor waarde zit daarin voor anderen?

Hou je bijvoorbeeld heel erg van schilderen? Geef dan een schildercursus. Kun je goed gitaar spelen, ballonnen blazen of barbecueën? Wist je dat je via Airbnb rondleidingen kunt organiseren voor bezoekers van jouw stad? Als jij de mooiste plekjes kunt vinden in jouw stad, dan is dit misschien echt iets voor jou!

Online geld verdienen zonder te werken

Waar weet jij van veel van? Er zijn vast andere mensen die van jou willen leren! Ontwerp een cursus ‘boekhouden voor beginners” of schrijf een goed e-book over jouw chronische ziekte. Begin een YouTube-kanaal. Plaats advertenties op je blog, creëer gesponsorde posts of schrijf steengoede informatieve artikelen die goed bezocht worden. Er zijn zoveel kansen online om geld te verdienen!

Bepaalt geld je succes?

Ik geloof niet dat ‘hard’ werken de enige weg is naar een hoog bedrag op je bankrekening, en zeker niet de oplossing voor een lang en gelukkig leven. Hoe definieer je dat überhaupt, hard werken? Geld heeft niets te maken met een 9-tot-5-mentaliteit, verplichte vrijdagmiddagborrels of de onredelijkheid van je baas accepteren. Geld is enkel een ruilmiddel. Voor mij staat geld gelijk aan vrijheid. Als ik genoeg geld heb, dan bepaal ik zelf wanneer ik werk, hoe veel ik werk en wanneer ik op vakantie ga.

Geld verdienen zonder te werken?

Conclusie? Echt veel geld verdienen zonder te werken is lastig. Er is nog nooit iemand miljonair geworden omdat hij 3 stoelen via Marktplaats heeft verkocht. Je kunt er hoogstens een paar keer extra boodschappen van kopen. Maar als jij erg ongelukkig bent in je werk, dan is het wel interessant om te bedenken wat je nog méér zou kunnen doen dan bij je saaie kantoorbaantje blijven. Als jij iets kunt leveren waar anderen interesse in hebben, dan zou je best eens op een goudmijntje kunnen zitten. Food for thought!

Omdat geld verdienen zonder te werken erg lastig is, kun je beter proberen je werkende leven leuker te maken. Bijvoorbeeld door jouw ideale baan te vinden. Dit e-book Succesvol Solliciteren leert jou alles over snel en makkelijk solliciteren!

Ik ga jou helpen om jouw droomleven te vinden

Als maatschappij vinden we werken heel belangrijk. Prima, maar dan heb je wel eerst een leuke baan nodig. En die is vaak niet zo gemakkelijk te vinden! In dit e-book laat ik je zien hoe je een toffe baan vindt. Met de helft van de tijd, moeite en energie die je tot nu toe aan solliciteren hebt besteed.

Succesvol solliciteren draait om jou. Want succes krijg je pas als je weet wat je doelen zijn. Én als je doelen realistisch en eerlijk zijn. Daarom leer je in dit e-book vooral veel over jezelf: wie ben jij en waar ben jij naar op zoek?

Daarnaast leer je in dit e-book:

  • al mijn sollicitatiegeheimen. Wist je dat de leukste functies al gevuld zijn vóórdat de vacature online staat? Ik leg je uit hoe jij er als eerste bij kunt zijn.
  • hoe je een vacature moet lezen, welke onderdelen belangrijk zijn en welke vacaturetermen je met een korreltje zout mag nemen (mijn favo hoofdstuk!).
  • een aantrekkelijke e-mail, sollicitatiebrief en cv te schrijven.
  • mijn simpele trucs voor een ontspannen en gezellig sollicitatiegesprek waardoor ‘de klik’ ontstaat.
  • hoe je moed blijft houden na een afwijzing.
  • het vacaturewoordenboek kennen met meer dan 100 bekende, maar oh zo vage vacaturetermen. Met CTRL-F heb je altijd een vertaling bij de hand als je een vacature leest.

In 53 pagina’s leer je op een relaxte manier te solliciteren, zonder haast, stress of druk. Iedereen kan succesvol solliciteren als je deze handige trucs kent.