meisje zonder werk - hoe val je in de armen van recruiters - kleine foto

Hoe val je in de armen van recruiters?

Wat is er romantischer dan iemand die hartstochtelijk op zoek is naar jouw perfectie? Met deze tips word je de ideale match voor je recruiter-prins of prinses achter het witte scherm. 

Op LinkedIn kunnen recruiters gebruik maken van een zoekmachine. Hier kun je zoeken op functietitel, locatie, vaardigheden, afstudeerjaar en aantal jaren werkervaring. Maak hier slim gebruik van door je profiel in te vullen met bepaalde zoektermen. Stel dat je docent Engels wilt worden, dan gebruik je veelvuldig woorden als docent, leraar, onderbouw, les geven etc. in je kopregel, samenvatting en vaardigheden. 

Daarnaast wil een recruiter z.s.m. weten wie jij bent, waar je naar op zoek bent en of je beschikbaar bent voor zijn (zakelijke) avances. Als hij dit binnen een paar seconden af kan lezen van jouw profiel, dan doe je het goed.

Laat je zien van je beste kant

Neem een half uur om je profiel in te richten. Noem minstens vier details bij je opleiding en relevante werkgevers, bijvoorbeeld je minor en je verantwoordelijkheden/taken. 

Hij wil je precies zoals jij bent

Kies een heldere en vriendelijke profielfoto. Gebruik geen filters of spetterende achtergronden, want je ziet er al fantastisch uit zoals je bent én het komt onprofessioneel over. Ook geen vakantie- of feestfoto’s natuurlijk.
Met een toffe achtergrondfoto laat je nog meer van jezelf zien. Denk aan een foto van je huidige werk, je zakelijke passies of het logo van je eigen onderneming.

Geef hem wat hij wilt 

Sorry liefhebbers van inspirerende quotes en glitterende plakplaatjes: irrelevante informatie jaagt hem weg! Een recruiter zoekt zijn informatie op één plek. Staat het daar niet, dan is je kans verkeken! Schrijf dus je opleiding, werkervaring en hobby’s op de daarvoor aangewezen plekken. 

Kopregel is de eerste flirt

De zoekmachine zoekt ook in kopregels, dus laat hier weten wat jij wilt en of je beschikbaar bent voor een baan. Voorbeelden: beste jonge ambtenaar van 2018, in juli studeer ik af als mode-ontwerper, zoekt u een nieuwe communicatiemedewerker? Bel me voor je journalistieke uitdaging!

Je samenvatting is je liefdesbrief

Hierin kun je vertellen waar je in geïnteresseerd bent (mijn passie is het bereikbaar maken van de arbeidsmarkt voor mensen met analfabetisme), wat je doelen zijn (het hoogtepunt van mijn carriėre is een oplossing vinden voor plastic in de oceaan) en dat men contact met je mag opnemen (kunt u mij hierbij helpen? Ik ontvang graag uw mail!). Schrijf hier ook je e-mailadres en telefoonnummer op, zodat verliefde recruiters je direct een aanbod kunnen doen. 

Via via via 

Hoe groter je netwerk, hoe hoger je profiel komt te staan. Maak er een gewoonte van om mensen na een ontmoeting toe te voegen op LinkedIn. Je weet nooit waar je iemand weer eens tegenkomt of voor kunt gebruiken!

Kom je eens bij me langs?

Zo ziet mijn pagina eruit.

Wat is jouw toptip om op te vallen bij recruiters? Of probeer je juist bij ze weg te blijven?
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste blogs, content marketing en social media posts. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 42

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven