Ik schrijf vacatures

Heldere vacatures zijn de beste start van een eerlijke samenwerking tussen werkgever en werknemer. Bovendien leiden heldere vacatures gegarandeerd tot een fijne en duurzame match, waar beide partijen jarenlang plezier van hebben. Wil jij dat? Lees dan verder hoe ik heldere vacatures schrijf.

Ik wil je helpen bij het verbeteren van je relaties met sollicitanten en werknemers.

Een leuke baan begint vaak met een leuke vacature. Helaas zijn veel vacatures onbegrijpelijk geschreven. Daardoor is het lastig voor de sollicitant om een juiste inschatting te maken van twee key elementen:

 • ben ik geschikt voor deze baan?
 • vind ik deze baan leuk?

Hierdoor gebeurt het regelmatig dat sollicitanten reageren op functies die ze niet leuk vinden of die niet passen bij hun vaardigheden. Wanneer de sollicitant wordt aangenomen, is de kans erg groot dat hij of zij binnen drie maanden uitvalt. Dat is zonde van iedereens tijd, energie en bovendien financiële investering. Wat is de oplossing? Heldere vacatures. Die leiden de juiste mensen naar de juiste plek. Ik hoop hiermee veel mensen dichterbij hun droombaan te brengen.

Waarom schrijf ik vacatures?

Toen ik werkloos was, las ik heel veel vacatures. Het viel me op dat de meeste functieprofielen wollig, veeleisend en best een beetje saai geschreven zijn. Als taalliefhebber, ervaren copywriter en marketingwetenschapper kon ik dat natuurlijk niet zomaar laten gaan! Het gevolg? Een schrijfster met een missie was geboren. Nu schrijf ik heldere en leuke vacatures! Hiermee maak ik het leven van elke werkgever én werknemer makkelijker.

Een goede vacature geeft feitelijk en helder weer wat de baan inhoudt, wat je ervoor moet kunnen en wat er leuk aan is.

Wist je dat…

 • 53% van de sollicitanten vacatureteksten te vaag vindt?
 • 34% van de werkzoekenden zijn eerste indruk van een bedrijf baseert op de vacaturetekst?
 • de schrijfwijze van een vacaturetekst voor 1 op de 5 werknemers doorslaggevend is voor de keus om al dan niet te solliciteren?
 • je met een goede vacaturetekst een positieve invloed uitoefent op het aantal en de kwaliteit van de sollicitanten?
Een goede vacature bestaat uit…

Eerder schreef ik al vacatures voor Nationale Nederlanden, DHL en CarNext. Daar heb ik het volgende van geleerd:

In mijn vacatures vind je géén

 • Lege vacaturetermen
 • Onnodige opvulling die alleen maar tijd en geld kost
 • Spel- en/of grammaticafouten
 • Stijve, ouderwetse taal
 • Alleen maar tekst: ik werk graag met (bewegend) beeld!
 • Te veel eisen

Je vindt er wel

 • Een levendige, aantrekkelijke en vriendelijke vacature
 • Een tekst die gemakkelijk leesbaar is voor iedereen
 • Praktische voorbeelden die écht waar zijn
 • Een makkelijke en userfriendly manier om te reageren op de functie
 • Contactgegevens van een contactpersoon of de vacaturehouder

Wil je meer weten over mijn heldere vacatures? Download dan mijn vacatureportfolio hieronder. En neem daarna contact met me op via de mail (yorien@meisjezonderwerk.nl), telefoon (06 83 25 58 48) of LinkedIn.

Wat kosten mijn vacatures?

Ik schrijf vacatures voor de uurprijs van €55. Indien gewenst kunnen we ook een prijs per vacature afspreken. De prijs per vacature is €250. Dat is dan inclusief het maken van een vacature-template, SEO-optimalisatie in de vacature en alle herschrijfrondes. Een compleet pakket dus. Maar elke klant is uniek, dus laten we samen kijken wat het beste werkt voor jou.

Eerst nog even zelf aan de slag? Download mijn gratis e-book! In dit gratis e-book Heldere vacatures voor Werkgevers vind je:
 • wat er vaak misgaat bij de implementatie van employer branding…
 • en hoe je het beter kunt doen, vandaag nog!
 • waarom je eerst moet weten wat jouw unieke employer brand is voordat je goede vacatures kunt schrijven (de allerbelangrijkste tip!)
 • waarom mijn opbouw de meest succesvolle en best leesbare volgorde voor vacatures is
 • mijn veelgemaakte fouten die jij nu niet meer hoeft te maken
 • slimme schrijftips die iedereen direct kan toepassen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.