Blogafbeelding Meisje zonder werk - ik wil niet meer werken

Ik wil niet meer werken!

Het einde is bereikt. Ik wil niet meer werken. Ik ga het niet meer doen: de 40-urige werkweek, elke dag naar een suf kantoor en slechts 2 vrije dagen in een hele week. Dit is niet hoe ik mijn leven wil leiden.

Ik wil niet meer werken!” riep ik hardop 2 jaar geleden toen ik gefrustreerd van het zoveelste kantoorbaantje thuis kwam. Ik smeet mijn tas op de bank, trok mijn notitieboek uit de kast en schreef deze belofte aan mezelf.

Ik ga het niet meer doen. 8 uur werken als ik hetzelfde werk en méér kan doen in 6 uur. Ik ben een volwassen vrouw; mijn leven is van mij en ik maak mijn eigen keuzes. Mijn carrière kan niet afhankelijk zijn van de mening van een willekeurige werkgever. Een gezellige collega? Dat is niet míjn USP. Ik ga niet mee naar borrels of weekendjes weg als ik daar geen zin in heb. Ik wil me niet 40 uur per week omringen met mensen waar ik geen klik mee heb. Wil niet meer financieel afhankelijk zijn van een persoon of een instelling. Ik wil niet meer werken op een plek waar ik niet gelukkig ben.

Vanaf dat moment ging ik op zoek naar andere mogelijkheden. Om geld te verdienen natuurlijk. Maar ik begon ook na te denken over hoe ik dan wél mijn tijd en mijn leven wilde besteden, welke bezittingen me ondersteunde en welke alleen maar als een last voelde. En ik ging op zoek naar de geheime formule om meer geld te verdienen zonder te werken.

Wie betaalt de rekeningen?

Iedereen denkt altijd maar aan één ding als het gaat om werkloosheid: als ik geen baan heb, dan heb ik geen geld. Maar werken en geld zijn niet hetzelfde. Net zo min als gelukkig zijn en werken niks met elkaar te maken hebben. Geld en gelukkig zijn staan niet in relatie met elkaar. Je kunt bakken met geld verdienen zonder een dag achter een bureau te zitten. En je kunt je elke dag suf werken, maar toch grote schulden hebben en heel ongelukkig zijn. Staar je alsjeblieft niet blind op de illusie dat er een causaliteit is tussen werk en geld. Daar maak je jezelf eerder arm dan rijk mee.

De geheime geldformule

De geheime geldformule klinkt zo:

 1. Het geld dat je nodig hebt = hoeveel je moet werken. Het geld dat je uitgeeft  = het geld dat je nodig hebt. Minder geld uitgeven = minder werken!
 2. Meer verdienen per uur = minder uur werken.

Nee, het is echt geen rocket science. De geheime geldformule is gelukkig hartstikke simpel. Hoeveel geld wil jij uitgeven elke maand? Dat is het bedrag dat je moet verdienen per maand. Geef je minder geld uit? Dan heb je minder geld nodig en hoef je minder te werken. Het tweede deel van de geluksformule zegt: hoe meer geld je per uur verdient, hoe minder je hoeft te werken. Wil jij minder of niet meer werken? Dan kan je drie dingen doen:

 • geef minder geld uit (totdat je geld op is).
 • verzin andere manieren om aan geld te komen die je minder vreselijk vindt.
 • probeer zoveel mogelijk per uur te verdienen.

Nooit meer werken – verwerk je werktrauma en kom dichterbij je droomleven!

Je hoeft nooit meer te werken als je wilt.

Hoe klinkt dat? Als een droom? Een illusie? Onzin?

Ik weet hoe het je daar kunt komen. Als je je inkomen op een leuke manier kunt verdienen, dan is werken leuk. Dan hoef je nooit meer te werken bij stomme werkgevers, saaie banen of pestende collega’s. Je hoeft je niet meer te schamen voor wat je leuk vindt om te doen en hoe je leeft. Je kunt zijn wie je bent. Je bent verlost.

Dit is wat ik heb gedaan. En ik wil jou heel graag helpen door te vertellen door je mijn geheimen te vertellen.

Dit e-book is voor jou als je:

 • vast zit in je carrière.
 • je doodongelukkig voelt met je werk.
 • geen uitweg meer ziet.
 • je schaamt voor wie je bent.
 • je schaamt omdat je niet ‘normaal’ bent.
 • niet weet wat je wilt in het leven.
 • een nieuw begin nodig hebt.

Je hoeft nooit meer te werken als je dit boek hebt gelezen.

De waarde van geld

De waarde van bijna alle dingen die we kopen, vermindert direct nadat we ervoor hebben betaald. Voor veel items is dat zelfs een daling van meer dan 50%! Denk aan meubels, kleding of interieuraccessoires. Heb je weleens geprobeerd iets te verkopen op Marktplaats? Je gebruikt het 1 keer, maar je krijgt er nooit meer de aankoopprijs voor terug. Het is heel belangrijk om je te realiseren dat je meestal armer wordt van je aankopen. Dit zet je aan het denken. Is een haarborstel van 20 euro dat bedrag waard? Wat kan je nog meer doen voor 20 euro? Wat heb je liever: een haarborstel of 2 keer boodschappen doen? Hoe lang kan ik doen met deze haarborstel? Moet ik over een paar maanden weer 20 euro uitgeven om een haarborstel te kopen? ZIjn er goedkopere haarborstels die een betere verhouding hebben in prijs-kwaliteit? Hoeveel moet ik werken voor 20 euro?

Koop minder, blijf rijk

Al deze vragen moet je jezelf stellen voordat je over gaat op een aankoop. Als je minder of niet meer wilt werken = minder geld uitgeven, dan moet je zoveel mogelijk geld vasthouden. Jouw waarde van geld is veranderd. Je zult zien dat ineens allerlei producten heel duur blijken te zijn en dat ze dat geld eigenlijk niet waard zijn. Elke aankoop is een keuze en die keuze bestaat uit:

 • geld in zak houden.
 • geld uitgeven en geld verdwijnt.

Naast minder kopen kun je proberen om je vaste lasten te verminderen. Denk aan verhuizen, een goedkoper telefoonabonnement afsluiten, minder uitgaan of je boodschappen beperken tot het noodzakelijke. Is dat leuk? Misschien niet, maar het zorgt er wel voor dat je niet of minder hoeft te werken. En dat is veel meer waard dan het nieuwste van het nieuwste hebben of elke week dure chocoladekoekjes eten.

Alternatieve bronnen van inkomsten

Als het enige waar je aan kan denken is ‘ik wil niet meer werken’, maar je hebt niet veel geld, dan moet je andere manieren bedenken om geld te verdienen. Hieronder staan een aantal verstandige opties, maar sluit onverstandige opties niet uit. Je eigen onderneming beginnen bijvoorbeeld. Denk eraan: het is belangrijk om veel geld binnen te halen, maar het is nog belangrijker hoe je je geld uitgeeft. Hoe meer je spaart, hoe langer je kunt leven zonder te werken!

Ga parttime werken. Hoe minder je op je werk bent, hoe minder je bezig bent met ergernissen of vervelende collega’s. Parttime werken is heerlijk. Je krijgt een beetje geld, je ontmoet nieuwe potentiële vrienden, maar je bent er niet genoeg om de drama mee te krijgen. Kies iets uit wat je echt leuk vindt of wat zo veel mogelijk per uur verdient.

Werk zo min mogelijk. Alleen wanneer je even geld nodig hebt. Geef er weinig van uit, pot het op in een oude sok en stop ermee zodra je genoeg hebt om de wereld weer rond te reizen of van je huis of kind te genieten.

Neem een mini-baantje. Iets waarbij je niet echt hoeft te werken, maar wat je voorziet van een paar 100 euro per maand. Misschien (honden)oppas, mystery shopper of met ouderen wandelen?

Creëer passief inkomen. Denk aan beleggen aandelen of vastgoed. Maar je kunt ook e-books schrijven, een online cursus maken, een partner worden van bol.com of een blog met advertenties beginnen. Je moet dan 1 keer veel tijd investeren, maar met wat geluk betaal zich dat vanzelf weer uit.

Maak het zelf. Weet jij veel over een een onderwerp waarvan je denkt dat anderen daarin ook geïnteresseerd zijn? Schrijf een (e-)boek, begin een YouTube kanaal of start een blog. Kennis is namelijk veel waard en je kunt nog jarenlang geld ontvangen van je merchandise of advertenties.

Wat is er dan mis met werken?

We leven in een heerlijk land vol privileges zoals tijdelijke uitkeringen. Benut die privileges door te onderzoeken wat jij graag wilt doen. Neem geen genoegen met iets waar je niet gelukkig van wordt en staar je niet blind op ‘ik moet iets uitzoeken wat ik voor de rest van mijn leven kan doen’. Het gaat om nu. Het besef dat geld niet hetzelfde is als werken, bevordert je zoektocht naar een bron van inkomsten die je wél blij maakt. En ben je op een moment toch weer op zoek naar een nieuwe baan? Dan is dit een heel fijne handleiding om snel en succesvol te solliciteren naar een baan die echt bij je past.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.