8 redenen waarom ik niet word aangenomen - ik word niet aangenomen - Meisje zonder werk kleine foto

Ik ben té sprankelend?! 8 redenen waarom ik niet word aangenomen

Zonder zelfkennis geen vooruitgang. Dus dook ik in de archieven en hengelde ik 8 redenen op waarom ik niet word aangenomen. Spoiler alert: het ligt aan mij.

Afwijzingen. Ik hoor ze niet graag, maar ze zijn een gegarandeerd onderdeel van solliciteren. Afwijzingen voor sollicitaties kun je ontmoeten in variërende gedaantes. De ene keer heb je te veel ervaring, dan weer te weinig. Ik word niet aangenomen omdat ik niet enthousiast genoeg ben en dan vinden ze me weer te druk. Maar de allermooiste afwijzing ooit hoorde ik vandaag. Let op, daar komt ‘ie.

Ik was te sprankelend.

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatt??????

Waarom ik niet word aangenomen

Ik vind mezelf best een leuk mens, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen met mij zaken wil doen. Het bedrijf en ik moeten natuurlijk wel een beetje bij elkaar passen. Ik ben intelligent, kritisch, creatief, introvert en doe het liefst werk waar ik 100% in geloof. Het is een mix van goede en slechte kwaliteiten, die op elke werkplek een ander waarde-oordeel en praktische toepassing krijgen. Zo is intelligent zijn op de ene plek een pre en op de andere een nadeel. De kwaliteit die het vaakst alarmbellen laat rinkelen in het hoofd van mijn aanstaande werkgevers, is mijn drive naar verbetering en efficiëntie. Het veranderen van vastgeroeste patronen is sterk ongewild. Persoonlijk denk ik dat verandering het equivalent is van overleven. Maar het is precies die eigenschap waar een tal van werkgevers een hekel aan hebben. Ik kan er zo een paar noemen:

Hoe ga je op een gezonde manier om met afwijzingen - Meisje zonder werk poster
1+1= …3?

Soms wil ik de wereld aan z’n schouders door elkaar heen schudden. Ik zie zoveel onlogische taferelen in de sollicitatiewereld dat het misschien maar goed is dat artificial intelligence ons komt helpen. We kunnen duidelijk zelf geen rationele keuzes maken. Hoe kan het dat als er twee mensen rondom de tafel zitten met perfect in elkaar passende wensen – de een zoekt iemand die per direct prima werk wil doen en de ander wil zo snel mogelijk aan de slag en heeft alle benodigde vaardigheden – dat zij toch geen deal sluiten? Hoe komt het dat zo’n logische stap niet wordt gezet? Ik doe jouw werk, jij betaalt mij. Het kan zo simpel zijn als 1+1=2. Wat zit er in mijn blind spot waardoor ik dergelijke voorvallen niet snap? Als jij het weet dan hoor ik het heel graag.

Doe maar gewoon

Te ambitieus, te enthousiast, te veel willen. Het is blijkbaar een fatsoenlijke reden om niet aangenomen te worden, want ik hoor ‘m veel. (Jij ook? Please let me know.) Maar of ‘ie echt waar is en niet een extreem positieve interpretatie van de echte reden, daar twijfel ik aan. Sommige afwijzingen klinken te creatief. Dan hoor ik liever gewoon de waarheid. Dat je geen zin hebt in verandering bijvoorbeeld, of dat je bang bent voor mijn aanwijzingen en hulp. Dat de andere kandidaat een beter cv had of zelf beter uitzag. Of even saai was als je slaapverwekkende functie-omschrijving. Dat je me niet aardig vond, of argwanend werd van het feit dat ik maar kort heb gewerkt bij andere werkgevers. Of heb je via via iets gehoord over mij wat je niet beviel? De afwijzing kan ik echt wel handelen hoor, het zijn de smoesjes waardoor ik slechter slaap.

8 redenen waarom ik niet word aangenomen

1. Ik ben té sprankelend

Gatver, sprankelende mensen. Iegh. Wie vergadert, luncht, bespreekt, samenwerkt en borrelt nou niet liever met iemand die levensmoe is? Talenten als humor, energie, creativiteit, zin, enthousiasme, daar moet je allemaal niet aan beginnen. We doen gewoon precies wat hier staat en we denken verder niet na want stel je voor dat we dan tijd en geld en plastic kunnen besparen wat een wanidee we zijn nou eenmaal een stijve organisatie waar alles héél langzaam gaat en zo willen we voor altijd blijven!

2. Ik zei soms geen goedemorgen in de kantine

Want als socialemediaredacteur is het ook jouw taak om iedereen elke ochtend heel vrolijk te begroeten.

3. Je staat aan het roer van een zinkend schip

Ik had geen idee waar ik mee bezig was. En terecht werd dat opgemerkt.

4. De andere kandidaat past beter in het profiel

OK

5. Je bent te creatief

Je bent niet elke sollicitatieronde op zoek naar je droombaan. Soms wil je gewoon a.s.a.p. aan de slag en kies je gewoon iets. Begrijpelijkerwijs zoekt een werkgever een werknemer voor de lange termijn, want pas na de inwerkperiode van gemiddeld een half jaar kan hij de winst oprapen. Maar bied mij goede arbeidsvoorwaarden, leuke collega’s en doorgroeimogelijkheden en ik beloof je dat ik mijn best zal doen en dat ik blijf zo lang het leuk is. Als ik over alle benodigde vaardigheden beschik, na het weekend al kan beginnen en het werk misschien beter doe dan verwacht omdat ik ‘te creatief’ ben, is dat dan niet een goed ding?

6. Ik heb geen relevante werkervaring

Werkervaring is de millennial versie van het kip-en-het-ei-vraagstuk. Welke was er eerst? Je krijgt het niet omdat je het niet hebt, en je hebt het niet omdat je het niet krijgt. Ik heb misschien geen ervaring met managementondersteuning, maar ik heb wel al meerdere festivals en diners georganiseerd voor meer dan 500 mensen, een restaurant draaiende gehouden, de middelbare school overleefd en genoeg geduld gehad om (hoofd)haar tot aan mijn navel te laten groeien. Ik denk dat ik het wel aankan.

7. Dit is niet de juiste plek voor je

Hoe weet je dat zonder dat we het hebben uitgeprobeerd?

8. Ik wil te veel

Ik verdien veel, ik ben namelijk spránkelend!

Oh zo sprankelend

Het is vermoeiend om constant níét degene te zijn waar ze naar op zoek zijn. Maar ik vat het op als sturing. Ik moet kijken bij andere functies, andere werkplekken of mezelf beter leren presenteren. Waarschijnlijk was ik inderdaad te sprankelend voor het team. En wil ik te veel. En werd het zonder relevante werkervaring wel heel moeilijk om het goed te doen. Ga ik ooit leuk werk vinden in de toekomst? Ik twijfel er niet aan. Verandering is de enige vorm van regelmaat in het leven en daar moeten we het allemaal mee doen. Er is geen reden om nu op te geven. Mijn volgende gesprekspartner bij een sollicitatiegesprek zal de meest sprankelende persoon van zijn leven ontmoeten.

Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om een baan te vinden, lijkt het wel. Hoe schrijf je in 2019 een goede sollicitatiebrief? En wat is een onweerstaanbaar cv? Ik leer je al mijn sollicitatiegeheimen in mijn Handleiding Solliciteren.

Handleiding-solliciteren-voor-mensen-met-durf-meisje-zonder-werk-vacaturetaart
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 48

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven