Blogafbeelding Meisje zonder werk - liegen op een sollicitatiegesprek

Liegen op het sollicitatiegesprek

Liegen op een sollicitatiegesprek. Ik doe het weleens. Het is niet netjes, ik weet het. Maar soms voelt het als de enige manier om aangenomen te worden.

“En waarom zou je graag bij ons willen werken?” vraagt mijn potentieel aanstaande werkgever. Ze kijkt me aan.
“Omdat het me heel leuk lijkt om een kijkje in de keuken te krijgen van zo’n groot bedrijf. Er gebeurt hier van alles en het is natuurlijk super bekend.” Met een knikje sluit ik mijn leugen af.

Ik ben een slechte leugenaar. Als je het antwoord niet wilt horen, dan moet je er niet naar vragen, weten mijn vrienden. Maar ja, dat kan ik moeilijk zeggen op een sollicitatiegesprek. Liegen op een sollicitatiegesprek is soms beter dan de waarheid vertellen, als de waarheid je niet verder gaat brengen. Waarom ik graag hier wil werken? Geld. Dat is de voornaamste reden. Ik vind verder dat jullie allesbehalve duurzaam bezig zijn en ik zou nooit iets kopen hier, maar ik hoef maar 10 minuutjes te fietsen tot jullie kantoor en dat is echt top. Bovendien liegen werkgevers ook tegen ons.

Altijd maar die eisen

Onze cultuur zegt dat we extra enthousiast, extra begripvol en extra slim moeten zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Er azen namelijk meerderen op dat begeerlijke bureau. Dus zitten we daar leuk te wezen, mooi aangekleed en opgemaakt, terwijl de stabiliteit van ons masker wordt getest door 1 of 2 oplettende personen. Valt het masker af, dan blijken we slechts doodgewone mensen te zijn. Dan worden we afgekeurd. Halen we het, dan heeft de acteur de scène goed gespeeld.

Liegen als overlevingsstrategie

Waar zit de grens tussen extra gezellig zijn en je voordoen als een ander? Als je niet jezelf bent, hoe weet je dan of er een match is met je toekomstige collega’s en met het bedrijf? Het is voor jou net zo goed een eerste kennismaking, waarin je bepaalt of zij jou mogen lenen als werknemer. Daarnaast nodigt het moeten vechten voor een plekje ook uit tot liegen. Ben je eerlijk over waarom je er wilt werken? Ga je het vertellen dat je het niet prettig vond dat ze je een kwartier hebben laten wachten? Ben je zo hard aan het proberen dat je amper uit je woorden komt en niet je ‘passie’ voor de functie kunt overbrengen? De druk om te voldoen aan hun eisen kan je sollicitatie verkeerd weergeven of zelfs verpesten.

Het perfecte plaatje bestaat niet

Recruiters zijn vast veel tijd kwijt aan het schrijven van vacatures. Je moet dit gestudeerd hebben, je moet daar nu wonen, hier en hier moet je ervaring mee hebben. Ze schetsen perfecte plaatjes. Niet gek dat wij bang zijn om onszelf te laten zien. Wij zijn geen perfecte mensen. We willen gewoon werk(en). Omdat we programmeren super leuk vinden of omdat we ideeën hebben voor het verbeteren van klantcontact. Of we hebben geld nodig, maar we zullen zeker ook onze best doen. Hoe moeilijker werkgevers het maken om aangenomen te worden (I look at you: personal assesments, persoonlijkheidstesten en proefdagen), hoe kleiner de kans is dat ze eens een verrassing tegen komen. “Hé, dat is leuk, je hebt geen ervaring van systeem A, maar je weet wel veel over systeem B dat ik al jaren probeer op te zetten!” Bovendien: creativiteit volgt diversiteit. Heb jij als werkgever een team vol perfect plaatjes, dan droogt je stroom aan nieuwe ideeën snel op. Dat worden saaie vergaderingen.

Wat je geeft, krijg je terug

Elke werkgever wil leuke, positieve en intrinsiek gemotiveerde werknemers. Het soort dat haar best doet, vol energie met nieuwe ideeën aan de slag gaat en helemaal op haar plek zit. Guess what: dat wil elke werknemer ook! Liegen op een sollicitatiegesprek slaat dus nergens op. Dat is de slechtste start van een samenwerking die je kunt bedenken. Net als maskers of good cop bad cop spelletjes. Ik wil een eerlijke ontmoeting tussen 2 mensen die op zoek naar hetzelfde: geld en geluk. Liegen op een sollicitatiegesprek zou niet nodig moeten zijn. Toch doen we het allemaal.

herken jij jezelf hierin?

  1. je bent het zat om afwijzingen te krijgen.
  2. je zwerft van baan naar baan.
  3. je bent behoorlijk klaar met solliciteren. Waarom duurt het allemaal zo lang?! Ga ik ooit nog een leuke baan vinden?
  4. je hebt geen idee hoe je een goede sollicitatiebrief of een onweerstaanbare cv schrijft, want elke sollicitatie eindigt in een afwijzing.
  5. leuke vacatures? Waar dan? Je vindt nooit waar je echt naar zoekt en daardoor maak je steeds dezelfde fouten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.