Nieuws

Loopbaancoach voor als je meer hulp nodig hebt dan een blog over solliciteren

jong-en-werkloos

Solliciteren is niet makkelijk. Voor de meeste mensen is het een stressvolle klus, zonder garantie op succes. Het wordt nog moeilijker als er andere problemen meespelen. Het is dan niet gek om om hulp te vragen.

Ik krijg veel mails van lieve lezers. Ze variëren van ‘kun je even mijn cv nakijken?’ tot het uitstorten van hun hele levensverhaal. Bij sommige situaties kan ik goed helpen. Maar in andere gevallen kan ik niet meer dan een lieve mail terugsturen. Ik ben geen opgeleid loopbaancoach of psycholoog. Ik durf mij daarom ook absoluut niet te wagen aan het adviseren bij of oplossen van problemen die buiten mijn expertise liggen. Bij deze problemen verwijs ik altijd door naar een specialist. 1 van deze coaches bijvoorbeeld.

Marieke Mulder

‘Dromen zijn er om waar te maken.’ Dit is het pad wat ik zelf volg, maar ook anderen gun. 

Vanuit mijn coachingspraktijk Mijn Merk Naar Werk coach ik millennials die werkzaam in de zorg, welzijn sociale sectoren zijn, in het ontdekken van hun unieke merk en het waarmaken van hun dromen. Hiervoor kijken we onder andere naar waarden, talenten, kwaliteiten en gedrag. Zo kunnen zij zichzelf profileren op alle vlakken en dus ook op de arbeidsmarkt! Met als doel dat zij een baan vinden die bij hen past en waar ze plezier aan beleven.

Geesje van Noordenburg

Ik help de hardwerkende en ambitieuze millennial haar eigen script te volgen en met haar talenten de functie te vinden die bij haar past.

Met 3 diploma’s op zak en hoge verwachtingen verhuisde ik in 2015 als typische millennial vanuit Friesland naar Hoofddorp. Ik wist zeker dat ik bij mijn eerste werkgever binnen no-time zou doorgroeien naar een leidinggevende functie. Ik werkte keihard, maar kreeg die promotie niet aangeboden, ook niet na meerdere keren vragen. Iemand anders, die misschien minder goed was dan ik, ging er met de promotie vandoor. Ik dacht dat ik alleen die promotie kon krijgen als ik ging slijmen bij mijn leidinggevende. Dat wilde en kon ik niet! Ik solliciteerde verder in de hoop elders wél de kans te krijgen. Maar na mijn vierde wisseling van baan was de maat vol. Ik begon te twijfelen of ik het wel kon, of een leidinggevende functie überhaupt wel voor mij was weggelegd. 

Wat ik destijds niet wist, is dat er een ‘geheim’ script is dat ervoor zorgde dat ik nooit die promotie zou krijgen die ik wilde. Wat ik namelijk deed was de verwachting van mijn leidinggevende volgen. Ik speelde een rol waarvan ik dacht dat die bij het type hardwerkende vrouw hoorde: iedereen tevreden houden, keihard werken, maar wel bescheiden blijven over je prestaties. 

Nu weet ik dat die rol juist mijn kans op promotie verkleinde. Wat ik heb geleerd, is dat je juist een grotere kans op die promotie maakt door jezelf te zijn, leiding te nemen en je eigen talenten in te zetten. Pas als jij je eigen script volgt, en zelf definieert wat voor werknemer, leider, of mens je wilt zijn, kan je meer op jezelf vertrouwen, krijg je meer zekerheid in je werk en haal je er meer plezier en voldoening uit.

Nicole van Dijk

Voor de enthousiasteling die niet wilt opbranden.

Neem jezelf serieus als je beseft dat je niet op je plek zit. Ga je door, dan brand je op. Ik nodig je uit om samen met mij stil te staan bij wie je nu eigenlijk echt bent, wat je wilt en wat je kunt. Om vervolgens een plan te maken om richting te geven aan de antwoorden die je hebt gevonden. Daarbij verliezen we de huidige arbeidsmarkt niet uit het oog. Natuurlijk is dit spannend, laten we het ook gewoon spannend mogen vinden. Wanneer je wat anders besluit te gaan doen en je dus uit je comfort zone gaat dan is het nieuw en per definitie spannend. Hoe ga je tóch doen wat waardevol voor je is, terwijl het soms doodeng is om dat te doen? Dat gaan wij samen oplossen.