Want solliciteren is al erg genoeg! Maak daarom gebruik van alle tips van Meisje zonder werk, want daarmee maak je solliciteren makkelijker.

Solliciteren is voor veel mensen lastig. En dat is begrijpelijk. Je moet zoveel doen, en dat ook nog allemaal tegelijkertijd! Een hip cv maken, overtuigende motivatiebrieven schrijven, op de een of andere manier uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek en dan hopen dat je tijdens het gesprek een goede indruk maakt. Je weet eigenlijk nooit zeker of je het goed doet. Dat weet je pas als je wordt gebeld met het goede nieuws.

Dat wij dat moeilijk vinden, is niet gek. Je leert er immers niks over op school. En daarnaast verandert de arbeidsmarkt constant. 5 jaar geleden bestond video-solliciteren nog niet eens! Nu kun je er als sollicitant niet meer omheen. Bovendien worden sociale platformen zoals LinkedIn steeds belangrijker. Kon het allemaal maar wat makkelijker! Nou, daar heb ik iets op bedacht! 🙂

Meisje zonder werk maakt solliciteren makkelijker

Ik schrijf maandelijks nieuwe artikelen op deze blog over hoe dat solliciteren nou precies werkt. Je vindt op Meisje zonder werk uitleg over elk aspect van solliciteren. Van handige vacaturewebsites tot de antwoorden die je kunt geven op een sollicitatiegesprek. Van een fijne spreadsheet waarin je je sollicitaties kunt bijhouden tot wat doe je aan naar een sollicitatiegesprek. En met mijn gratis e-book, die je hieronder kunt downloaden, praat ik je in 15 pagina’s bij over wat je als sollicitant anno nu écht moet weten.

Wie is Meisje zonder werk?

In oktober 2018 was ik voor de tweede keer in 2 jaar werkloos. Ik verwachtte dat ik snel weer een leuke baan zou vinden. Ik was 26 jaar en had een bachelor communicatiewetenschappen en een paar jaar werkervaring op een marketingafdeling. Voeg daar prima sociale vaardigheden en een representatief uiterlijk aan toe. En ik kon nog schrijven ook. Ik was toch niet een typisch werkloze? Nee hoor, ik zou zó weer werk vinden.

Wat kon er immers misgaan?

Een heleboel! Hoe meer sollicitaties ik verzond, hoe meer afwijzingen ik kreeg. En mocht ik wel een keer op gesprek komen, dat gebeurde er iets raars. De vacature kwam bijna nooit overeen met de functie in real life. Waarom was er een verschil tussen de vacaturetekst en ‘het echte verhaal’? 

Had ik de vacature dan verkeerd geïnterpreteerd? Lag dat aan mij of aan de tekst? Ik snapte er niks van. Er was iets goed mis met die vacatureteksten. Hoe moest ik nou een leuke baan vinden als ik niet kon vertrouwen op de betrouwbaarheid van vacatures?

Ondertussen startte ik een blog, genaamd Meisje zonder werk. Hier deelde ik mijn sollicitatiesuccessen, afwijzingen en zoektocht naar een stabiele carrière.

Toen gebeurde er iets onverwachts. Mijn blog werd populair. Honderden lezers schreven dat ze zich herkenden in mijn ervaringen. Zij moedigden me aan tot een stap waar ik nooit eerder aan had gedacht: op 7 januari 2019 schreef ik me in bij de KVK als freelance copywriter. Mét een missie: solliciteren makkelijker maken voor sollicitanten en werkgevers. Ik startte met vacatures schrijven en leerde een heleboel onderweg. 

Het meisje zonder werk werkt weer. En dit keer zonder geluk voor geld te ruilen of zekerheid voor tijd op te offeren. Werk zoals het bedoeld is: niet als beperking, maar ter verrijking. Met zorg en liefde uitgekozen.

Makkelijker solliciteren? Ja, dat kan!

Na het lezen van dit e-book heb je alle skills in handen om je ideale baan te vinden. Een baan die goed bij jouw carrièrewensen en privéleven past. Daarnaast vertel ik je ook over mijn visie op solliciteren, waarbij jij de controle houdt. Het is immers jouw leven, dus jij bepaalt. Nieuwsgierig? Download gratis het e-book hieronder! En wil je een complete gids over hoe je succesvol kunt solliciteren? Dan is dit e-book echt iets voor jou!