Meisje zonder werk - Waarom ik ondernemer ben geworden, en het misschien ook iets voor jou is - kleine blogafbeelding

Waarom ik ondernemer ben geworden, en het misschien ook iets voor jou is

Het gaat niet om zoveel mogelijk geld verdienen of om te lui zijn om te werken. Het gaat om wat ik wil. Hoe ik mijn leven doe zonder de bemoeienis van de ander. Een kijkje in mijn gedachteproces van werknemer naar ondernemer. Hoera, ik ben ondernemer!

Het traditionele werken heeft voor mij altijd gevoeld als een oneerlijke deal. Mijn kostbare leven verruilen voor gouden munten. Versleept en verscheept naar een wereld waar ik niet wil zijn. Tijd die ik nooit meer terug krijg. Zelfs wanneer ik het werk leuk vond, viel het offer mij zwaar. Over alternatieven praten we niet. Ik wist niet dat er andere keuzes waren dan maar mee gaan in de roeiboot. Geld verdienen zal je. Tot je erbij neervalt.

De hele tijd werkloos

De laatste jaren glijd werk als water door mijn vingers. Ik hou niets vast. Tijdelijke contracten blijken echt tijdelijk. De ene eruit, de andere erin. Zelfs als ik het onder controle heb, het goed doe, dan nog word ik vriendelijk verzocht om iets anders te gaan doen. Ik weet niet meer hoe en waarom. Er zal wel iets mis met mij zijn, nee zo denken helpt niet. Maar toch doe ik iets niet wat anderen wel kunnen, en iets wel wat anderen niet doen. Ik ben anders. Een meisje zonder werk die heel graag wil werken. Hoe anders is dat?

Terug op de bank voelt solliciteren doortrapt. Het maakt niet uit hoeveel mails ik stuur; ik krijg nauwelijks antwoord. Solliciteren is aso, voelt als de definitie van gebrek aan respect. Het gaat nauwelijks anders. Het hoogtepunt én dieptepunt is wanneer ze mijn voornaam verkeerd schrijven in een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Of ik word uitgekozen, heeft weinig met mij te maken. Er zijn altijd zoveel anderen, ik krijg niet eens de kans om me fatsoenlijk voor te stellen. Het begint zinloos te lijken om te schrijven of om langs te komen.

Niet bedankt

Tijdelijke droombanen gaan over in leerzame ervaringen die ik nooit meer opnieuw hoeft te doen. ‘Werken voor de rekeningen’ valt mee, blijkt leuker dan verwacht, maar duurt nooit lang. Ik ben het zat. Het kat-en-muisspel tussen de werkgever en ik, het wachten en toeslaan. Als een huisdier wacht ik op hun zoete toestemming ‘je mag hier komen werken’. Nou bedankt hoor. Het is op geen enkele manier respectvol of iets waar ik plaats voor wil maken in mijn leven. Ik leef volgens standaarden die niet de mijne zijn. Ik win er niks mee. Die paar honderd euro per maand, die kan ik vast wel op een andere manier binnenharken. Nu is het klaar. Ik wil leven voor mezelf en werken voor mezelf.

Ik ben ondernemer

Ondernemer zijn is een bekendmaking. Alsof ik uit de kast kom. Vanaf nu kies ik voor mij. Ik heb het proberen opgegeven. Ik pas niet in het systeem. En ik hoef er ook niet meer bij. De club van maskers op en je hele verleden op één A4. De club van smeken om barmhartigheid.Het is prima, het is genoeg zo. Ik kan het nu zelf.

Ik ben ondernemer. Weerstand bieden tegen de flow van het leven, dat hoef ik niet meer. Nu kan ik me laten leiden door wat langs waait. Het voelt fantastisch om te doen wat me gevoel geeft, goed voelt. Alle keuzes zijn de juiste als je ze maakt in de volle bewustheid van het moment. Ik leef nu en op geen ander moment dan nu. Nu is het goed. Nu ik doe wat ik allerliefste doe: schrijven, bouwen, helpen. Naar bed gaan met zin om morgen weer te beginnen. Nu ben ik gelukkiger dan ooit. Nu is nog nooit zo goed geweest.

Wil je meer lezen over mij en over hoe mijn reis als ondernemer verloopt? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief!

Op 7 januari 2019 mocht ik mij inschrijven bij het KVK. Een logische stap voor elke ondernemer, maar toch ook een grote! Blij en trots.
Op 7 januari 2019 mocht ik mij inschrijven bij het KVK. Een logische stap voor elke ondernemer, maar toch ook een grote! Blij en trots.

Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Berichten gemaakt 59

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven