Ontslag nemen: kies maar voor je hart - Meisje zonder werk kleine foto

Ontslag nemen: kies voor je hart

Ik had geluk. Een paar weken na mijn afstuderen vond ik een baan in mijn werkveld. Ze leerden me over social media, webteksten schrijven en interviews doen. De baan leek perfect voor mij.

Ik mocht zelfs fotograferen – mijn grote hobby! – om mijn zelfgeschreven social media posts te voorzien van eigen afbeeldingen. Wat was ik trots als er weer een post online ging. Af en toe thuiswerken was geen probleem en om de week was ik een dag op locatie ter inspiratie. We kregen een gezonde lunch voor een kleine vergoeding en het kantoor lag in een fijne bosrijke omgeving. Waarom zou ik ooit ontslag nemen als ik alles had wat ik wilde?

Schijn bedriegt

Ik voelde me verschrikkelijk. De hele dag had ik sterke buikpijn, huilde vaak op weg naar huis en dronk ’s avonds uit wanhoop een fles wijn leeg. Ik kon het niet aan: het stilzitten achter een bureau, de reistijd van drie uur en de oninspirerende sfeer. Het zoog mijn ziel leeg. Hoe langer ik daar werkte, hoe stiller mijn vrolijke en creatieve brein werd. Op het einde produceerde ik maximaal drie Facebook-berichtjes per week. De rest van de tijd staarde ik naar de witte muur tegenover mij.

Het was niemands schuld

Het was niet de werkplek, het bedrijf of de collega’s die me het gevoel gaven dat ik opgesloten zat. Ik was het zelf. Ik had mezelf verteld dat ik geen ontslag mocht nemen. Je gaat toch niet zomaar stoppen met je werk, zonder dat je iets anders hebt? Dat vond iedereen. Je hebt geld nodig. Een ex zei ooit tegen mij: niet je oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt. (Best ironisch dat hij dat zei, nu ik erover nadenk, nadat ik het met hem uit had gemaakt.) Zijn woorden vormden het ritme waarop ik elke ochtend en avond mezelf de trein in duwde.

Ontslag

Gelukkig werd mijn contract niet verlengd. Mijn werkgever voelde ongetwijfeld aan dat ik niet op mijn plek zat. Ik ben haar nog steeds dankbaar voor die keuze, want zelf ontslag nemen: ik dacht niet dat dat toegestaan was. Ik wist niet eens hoe ik dat dan moest doen.

Kiezen tussen je verstand en je hart

Slimme keuzes zijn geen recept voor geluk. Soms zijn verstandige keuzes zelfs de stomste beslissingen, ook al lijken ze logisch. Hoe verder weg je raakt van je hart, hoe meer stappen je weer terug moet zetten. Spring maar in het diepe. Jij verdient geluk en er zijn zoveel andere keuzes om voor te kiezen. Zelfs als dat betekent dat je werkloos wordt. Als je het financieel aan kan, kies dan voor je hart.

Ontslag nemen: kies maar voor je hart - Meisje zonder werk poster
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 55

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven