Over Meisje zonder werk

In oktober 2018 werd mijn tijdelijke contract beëindigd. Ik vond mezelf voor de tweede keer in twee jaar uitgeblust en totaal verslagen terug op de bank – wéér werkloos! Mijn carrière voelde out of my control. Hoe kreeg ik de regie weer terug?

Ik begon kritische vragen te stellen. Er bleek meer mis te zijn met de arbeidsmarkt dan met mijn kunnen. Een commitment van twee jaar vragen in ruil voor een nulurencontract‘Eigenwijze’ werknemers die hun eigen mening voor zich moeten houden? Ik legde mijn bevindingen vast op de manier die het beste bij mij past: het geschreven woord.

Meisje zonder werk - Yorien Stroosnijder 3
Freelance copywriter

Mijn onderzoek naar de arbeidsmarkt voor millennials inspireerde anderen. Honderden lezers van Meisje zonder werk schreven dat ze zich herkenden in mijn ervaringen en emoties. Ze moedigden me aan tot een wilde gok: sinds januari 2019 ben ik freelance copywriter. Nu probeer ik de arbeidsmarkt van binnen naar buiten te verbeteren, door heldere vacatures te maken bijvoorbeeld. Het meisje zonder werk is weer aan het werk, en met succes! Inmiddels heb ik al geschreven voor Nationale VacaturebankNationale NederlandenDHL en Intratuin.

Meisje zonder werk

Het is fijn om te weten dat je niet de enige twintiger of dertiger bent die al jaren bezig is om op dat ene carrièrepad te komen. Dat we allemaal zwoegen en zweten om te voldoen aan de verwachtingen van onze ouders, de maatschappij en de Instafabulous-community. Mijn ervaringen zijn iedereens ervaringen. Met deze blog maak ik werkloos zijn wat minder dramatisch en bied ik uitwegen die anders zijn dan terug de schoonheidsverkiezingen weer in. De schuld ligt namelijk vaak niet bij ons, maar bij ouderwetse werkpatronen die niet passen bij hoe we ons leven willen inrichten. Het is tijd voor verandering. En dat is iets waar wij als mondige millennials vol dromen en duurzaamheidsbewustzijn wel heel goed in zijn.

Wil je graag iets delen? Vind je dat ik ergens over moet schrijven? Ik ben benieuwd naar je mening en ideeën! Stuur een mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven