mijn verhaal

Vacatureschrijver - yorien stroosnijder

Op mijn 26e was ik voor de tweede keer in 2 jaar werkloos. Ik verwachtte dat ik snel een leuke baan zou vinden. Ik had een bachelor communicatiewetenschappen en een paar jaar werkervaring op een marketingafdeling. Voeg daar prima sociale vaardigheden en een representatief uiterlijk aan toe. Nee hoor, ik zou zó weer werk vinden.

Wat kon er immers misgaan?

Een heleboel! Hoe meer sollicitaties ik verzond, hoe meer afwijzingen ik kreeg. En mocht ik wel een keer op gesprek komen, dat gebeurde er iets raars.

De vacature kwam bijna nooit overeen met de functie in real life. Waarom was er een verschil tussen de vacaturetekst en ‘het echte verhaal’?

Had ik de vacature dan verkeerd geïnterpreteerd? Lag dat aan mij of aan de tekst? Ik snapte er niks van. Er was iets goed mis met die vacatureteksten. Hoe moest ik nou een leuke baan vinden als ik niet kon vertrouwen op de betrouwbaarheid van vacatures?

Ondertussen startte ik een blog, genaamd Meisje zonder werk. Hier deelde ik mijn sollicitatiesuccessen, afwijzingen en zoektocht naar een stabiele carrière.

Toen gebeurde er iets onverwachts. Mijn blog werd populair. Honderden lezers schreven dat ze zich herkenden in mijn ervaringen. Zij moedigden me aan tot een stap waar ik nooit eerder aan had gedacht: op 7 januari 2019 schreef ik me in bij de KVK als freelance copywriter. Mét een missie: solliciteren makkelijker maken voor sollicitanten en werkgevers. Ik startte met vacatures schrijven en leerde een heleboel onderweg. 

Het meisje zonder werk werkt weer. En dit keer zonder geluk voor geld te ruilen of zekerheid voor tijd op te offeren. Werk zoals het bedoeld is: niet als beperking, maar ter verrijking. Met zorg en liefde uitgekozen.

Contact? Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl of bereik me op LinkedIn.

wat meisje zonder werk kan doen voor de arbeidsmarkt

Blogafbeelding Meisje zonder werk.png - Loopbaancoaches voor als je meer hulp nodig hebt dan een blog over solliciteren


(h)erkenning

Ik weet hoe het is om tientallen saaie vacatures per dag te lezen. Ik weet hoe het voelt om steeds afgewezen te worden ‘omdat je niet in het profiel past.’ Ik begrijp waar je doorheen gaat als je zegt: ik ga nooit meer een leuke baan vinden.

Door mijn blogs geef ik werklozen en werkzoekenden (h)erkenning. Dat ze niet gek zijn omdat ze geen baan hebben, dat er iemand is die ze precies begrijpt en het allemaal óók heeft meegemaakt. Een plek om je werkloze zelf te zijn. Aan alle mensen zonder werk, ik zie jou.

Blogafbeelding Meisje zonder werk - De beste trucs voor een gelukkig kantoorleven


gelijkwaardigheid

Hoera voor salarissen in vacatures! Hoera voor informele kennismakingen! Hoera voor transparante sollicitatieprocedures!

Als het aan mij ligt, dan solliciteren we vanaf nu gelijkwaardig. Met inclusieve, transparante en positieve vacatures maken we solliciteren toegankelijk voor iedereen. Zo sluiten we niemand buiten. Verbind mooie functies aan mensen met unieke talenten. 1+1 = 2, toch?

Meisje zonder werk - Yorien Stroosnijder - vacatureschrijver - sollicitatietips


verbinding

Ik denk dat sollicitant en werkgever elkaar soms niet goed begrijpen. Dus help ik hun unieke wensen en behoeften verstaanbaar te maken.

Ik zie mezelf als een matchmaker. Ik sla bruggen tussen werkzoekenden en werkgevers. Heel letterlijk door vacatures te schrijven. Maar ook door mensen met gelijke ambities en toekomstdromen aan elkaar te verbinden. Zo groeien we samen steeds groter en sterker.