Hoe van je in de armen van een recruiter - Meisje zonder werk

Hoe val je in de armen van een recruiter?

Wat is er romantischer dan iemand die hartstochtelijk op zoek is naar jouw perfectie? Met deze tips word je de ideale match voor je recruiter-prins of prinses achter het witte scherm. 

Hoe heerlijk is het als je niet al die moeite zou hoeven doen om te solliciteren, maar dat iemand je gewoon even doorzet naar een te gekke werkplek? Dat is wat een recruiter voor je kan doen. Mits hij weet wie jij bent, wat jij wilt en waar jij naar zoekt. LinkedIn is daarvoor het ideale sociale medium. Pas je de volgende tips toe, dan heb je binnen een kwartiertje een perfect verzorgd profiel waar het hart van een recruiter warm van wordt.

My Linkedin brings all the recruiters to the yard

Op LinkedIn gebruiken recruiters een zoekmachine. Hierin kun je zoeken op functietitel, locatie, vaardigheden, afstudeerjaar en aantal jaren werkervaring. Maak hier slim gebruik van door bepaalde zoekwoorden te vermelden op je profiel. Stel dat je docent Engels wilt worden, dan gebruik je veelvuldig woorden als docent, leraar, onderbouw, les geven etc. in je kopregel, samenvatting en vaardigheden. 

Laat je zien van je beste kant

Beschrijf in twee tot tien zinnen wat je hebt gedaan bij je vorige werkgevers. Omschrijf je verantwoordelijkheden (beetje overdrijven mag), wat je uitdagingen en resultaten waren en eventueel wat je er leuk aan vond. Vul ook in wat voor opleiding je hebt gedaan, eventuele scripties of minors.

Hij wil je precies zoals jij bent

Kies een heldere en vriendelijke profielfoto. Gebruik geen filters of spetterende achtergronden, want je ziet er al spetterend uit van jezelf. En het komt onprofessioneel over. Gebruik ook geen vakantie- of feestfoto’s natuurlijk. Met een persoonlijke achtergrondfoto laat je nog meer van jezelf zien. Denk aan een foto van je huidige werk, je zakelijke passies of het logo van je eigen onderneming. Pluspunten: wanneer de kleuren van je profielfoto en achtergrondfoto mooi bij elkaar passen.

Geef hem wat hij wilt 

Sorry liefhebbers van inspirerende quotes en glitterende plakplaatjes: irrelevante informatie jaagt hem weg! Een recruiter zoekt zijn informatie op één plek. Staat het daar niet, dan is je kans verkeken! Schrijf dus je opleiding, werkervaring en hobby’s op de daarvoor aangewezen plekken. Creatief ben je maar in andere delen van je leven.

De kopregel is de eerste flirt

Het eerste wat een recruiter ziet is je kopregel, dus maak goed gebruik van deze eerste indruk. Ben je op zoek naar een baan? Wat is je passie? Wat is het eerste dat je wil dat anderen van je weten? Je mag best vragen naar wat je wilt.

Je samenvatting is je liefdesbrief

In de samenvatting beschrijf je waar je (zakelijk) in geïnteresseerd bent (mijn passie is het bereikbaar maken van de arbeidsmarkt voor mensen met analfabetisme), wat je doelen zijn (het hoogtepunt van mijn carriėre is een oplossing vinden voor plastic in de oceaan) en dat men contact met je mag opnemen (kunt u mij hierbij helpen? Ik ontvang graag uw mail!). Schrijf hier ook je e-mailadres en telefoonnummer op, zodat verliefde recruiters je direct een aanbod kunnen doen. 

Via via via 

Hoe groter je netwerk, hoe hoger je profiel komt te staan. Maak er een gewoonte van om mensen na een ontmoeting toe te voegen op LinkedIn. Je weet nooit waar je iemand weer eens tegenkomt of voor kunt gebruiken!

Kom je eens bij me langs?

Zo ziet mijn pagina eruit.

Handleiding-solliciteren-voor-mensen-met-durf-meisje-zonder-werk-vacaturetaart
Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om een baan te vinden, lijkt het wel. Hoe schrijf je nou een goede sollicitatiebrief? En wat is een onweerstaanbaar cv? Ik leer je al mijn sollicitatiegeheimen in mijn Handleiding Solliciteren.
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 56

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven