Deze spreadsheet maakt sollicitaties bijhouden simpel. Bovendien is dit hét bewijs voor jezelf en bemoeizuchtige anderen dat je hard aan het solliciteren bent.
Solliciteren is praktisch een fulltime baan. Je moet e-mails beantwoorden, de telefoon opnemen, naar sollicitatiegesprekken met werkgevers gaan en sollicitatie-outfits uitzoeken. Bovendien kost het schrijven van een goede sollicitatiebrief en een unieke cv veel tijd! Wat gaat jouw werkloze leven beter maken? Deze – al zeg ik het zelf – briljante spreadsheet!
De alles-in-1 sollicitaties bijhouden template
Voelt solliciteren als 100 pijlen afschieten en hopen dat je de roos raakt? Vergeet jij soms welke sollicitatiebrieven je hebt verstuurd? Kom je er pas na 10 minuten bellen met een recruiter achter over welke vacature het gaat? Ben je weleens te laat voor je sollicitatiegesprek? Vergeet je bovendien welke afwijzing bij welke vacature hoort? Dan is deze online Excel-spreadsheet voor werklozen en werkzoekenden perfect voor jou! Hierin schrijf je belangrijke details over je sollicitatie op, zoals wanneer en bij wie. Hierdoor vergeet je nooit meer een sollicitatiegesprek!


Sollicitaties bijhouden: waarom doe je dat?
Solliciteren kost veel tijd, bijvoorbeeld het schrijven van sollicitatiebrieven. Daarnaast wil je snel een leuke baan vinden. Je wilt dus je tijd zo efficiënt mogelijk besteden. Dankzij deze spreadsheet solliciteer je sneller en slimmer. Bovendien helpt deze spreadsheet om je minder schuldig te voelen als je even niet solliciteert. Je ziet namelijk meteen hoeveel je al hebt gesolliciteerd de afgelopen periode!
Wat staat er in het template ‘sollicitaties bijhouden’?
Op de eerste pagina vul je de belangrijkste gegevens over je sollicitatie in: datum, naam bedrijf, het medium dat je hebt gebruikt voor je sollicitatie, de reactiemail van het bedrijf, de datum van die reactiemail en het resultaat (geen reactie, afwijzing, gesprek, aangenomen). Op de tweede pagina vind je 2 grafieken. De eerste weergeeft de resultaten in percentages, gedeeld door het aantal sollicitaties. De tweede grafiek toont je meest gebruikte media voor het doen van sollicitaties.
Voeg kolommen en grafieken toe zodat je jouw persoonlijke ideale sollicitatie-spreadsheet krijgt. Bijvoorbeeld:
- naam van de contactpersoon.
- telefoonnummer van de contactpersoon.
- link naar de vacaturetekst.
- voor- en nadelen van de functie.
- begeleidende sollicitatiemails.
- datum en tijd van het (telefonische) sollicitatiegesprek.
- samenvatting gesprek.
- tips, advies en leerpunten uit het sollicitatiegesprek of van de afwijzing meenemen.
- nummer je sollicitatiebrieven en noteer welke brief je hebt gebruikt per sollicitatie.
Geen reactie op je sollicitatiegesprek? Neem contact op!
Geen reactie op je sollicitatie of mail? Er zijn veel te veel bedrijven die niet reageren op je sollicitatiebrief. Daar sta je dan met je goede intenties. Een vreemde manier om om te gaan met iemand die bij jou wilt werken. Moet je dan toch ruimte maken in je agenda voor een sollicitatiegesprek? Meestal niet, behalve die ene keer dat ik aangenomen was zonder dat ik het wist! Weet je wat ik altijd doe? Die werkgevers er even aan herinneren dat ik een mens ben en dat ik zit te wachten op hun antwoord. Om je hiermee te helpen, heb ik een formule ingebouwd in de spreadsheet. Is het vakje oranje? Dan is het alweer 10 dagen geleden dat je hebt gesolliciteerd én nog steeds geen antwoord hebt gehad. Snel even nabellen dan!
Download hier de spreadsheet voor succesvolle sollicitatiegesprekken
Klik op de knop hieronder. Sla het bestand op je pc op en open het in Excel of Google Drive Spreadsheets. Succes!