De bullshit detector: nooit meer vage vacatures! - meisje zonder werk kleine foto

Makkelijk vacatures vertalen met de Vacaturevertaler

Als je regelmatig vacatures leest, dan is dit vast geen verrassing voor je: vacatures staan vol met lege, onzinnige termen. Hoe kun je vacatures vertalen? Gebruik de Vacaturevertaler!

In juli solliciteerde ik voor een fantastische baan: vacatures schrijven bij de Universiteit Utrecht. Hallo, over droombanen gesproken! Om te testen of ik echt zo leuk kan schrijven als ik had verteld, moest ik een bestaande vacature redigeren. En of ik mijn superpowers heb kunnen bewijzen! De vacature was een walhalla van wollige uitspraken, vage vacaturetermen en overdreven academisch gebabbel. Een walhalla voor mij dan, want ik vind het ontzettend leuk om juist dit soort vacatures te vertalen. Voor de sollicitant is er natuurlijk geen lol aan.

We doen het zelf wel

Als zelfs rijke universiteiten (en de overheid trouwens ook) geen heldere vacatures kunnen schrijven, dan hebben wij werkzoekenden nog een lange weg te gaan. En hoewel ik hoop snel de vacaturewereld een beetje beter te maken door bij de Universiteit achter een bureau te kruipen, hebben jullie daar niet direct profijt van. Daarom moeten we het heft in handen nemen en zelf het einde van vacaturetermen aankondigen. Hoe doen we dat? Met de Vacaturevertaler! Een handige tool waarmee je direct vacatures kunt vertalen.

De Vacaturevertaler

Als je regelmatig vacatures leest, dan is dit vast geen verrassing voor je: vacatures staan vol met onzintermen. Woordencombinaties die eigenlijk niks betekenen omdat ze zo algemeen of logisch zijn (je hebt affiniteit met je werkveld, goh!). Sommige woorden zijn overduidelijk veel te hip voor het bedrijf (hoe ziet die mega informele bedrijfssfeer er dan uit?). En andere woorden zijn vreemd omdat je ze nooit in real life hoort (jij hebt echt een hands-on-mentaliteit, wist je dat?). No worries, de Vacaturevertaler helpt je! Plak de vacaturetekst in het kadertje. Deze highlight alle vage vacaturetermen én legt je ook uit wat de term betekent in normalemensentaal. Weet je meteen welke termen van belang zijn in je sollicitatiebrief en welke niet.

Herken jij jezelf hierin?
  1. Je bent het zat om afwijzing na afwijzing te krijgen.
  2. Je zwerft van baan naar baan. Steeds als je denkt dat je je droombaan hebt gevonden, dat voelt het toch weer niet goed. Teleurstellend!
  3. Je bent behoorlijk klaar met solliciteren. Waarom duurt het allemaal zo lang?!
  4. Je hebt geen idee hoe je een goede sollicitatiebrief of een onweerstaanbare cv schrijft, want elke sollicitatie die je doet eindigt in een afwijzing.
  5. Je voelt je inmiddels behoorlijk hopeloos. Ga ik ooit nog een leuke baan vinden?
  6. Leuke vacatures? Waar dan? Die verstoppen zich voor jou. Je vindt nooit waar je nou echt naar zoekt en daardoor maak je steeds dezelfde fouten.

Dan is Succesvol Solliciteren de oplossing voor jou!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.