Wat zijn de beste vacaturewebsites?

Het is een ware kunst: vacatures zoeken. Typisch gevalletje van door de bomen het bos niet meer zien. Maar ze bestaan: fijne vacaturewebsites, die precies begrijpen waar jij naar zoekt. Dit zijn mijn favorieten.

Zoektips om de perfecte baan op te vissen uit een lange lijst van mogelijkheden

Zoek breed
Soms is het goed om precies te weten wat je zoekt. Het vernauwt je zoekrichting en dus ook je zoekresultaten. Maar soms is het ook goed om eens naar iets totaal anders te kijken, zoals een andere branche of een andere stad. Voel je er wat bij? Dan is het het waard om je eens in die richting te verdiepen.

Zoek open
Staar je niet blind op de inhoud van een functie. Goede werkgevers beginnen te kwispelen als je méér wilt doen – wel tegen een hoger salaris natuurlijk. Functieprofielen zijn niet statisch: er is vaak veel ruimte om taken en verantwoordelijkheden toe te voegen, zeker als je een goede naam hebt gemaakt. Schep vertrouwen, dan krijg je vertrouwen.

Zoek zonder angst
Je weet nooit of een baan, een kerel of een haarstijl bij je past voordat je het hebt geprobeerd. Er is altijd een kans dat je na een paar maanden alweer afscheid neemt. Natuurlijk wil je dat niet. Maar het is niet geheel te voorkomen, ook al heb je nog zo goed onderzoek gedaan naar wat jij zoekt in een baan en meerdere gesprekken gevoerd met je werkgever. Laat je niet leiden door de angst om het verkeerde te kiezen.

creatief / cultureel

Journalist, eventmanager, drummer: creatieve beroepen zijn ontzettend populair. Wil je er als de kippen bij zijn, check dan deze vacaturewebsites.

non profit

Werken bij de gemeente, de plaatselijke universiteit of hogeschool of bij de overheid. Non-profit instellingen worden vaak over het hoofd gezien als potentiële werkplek, maar zijn juist een goede werkoptie. Ze bieden hogere salarissennen veel doorgroeimogelijkheden. Google eens op:

marketing

We zijn allemaal influencers en social media experts. Maar wil je er ook je geld mee verdienen? Zoek dan eens op een baan als social media reporter, content maker of online marketeer.

duurzaam

Geen millennial wil werken bij een bedrijf dat een veel te groot steentje bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Duurzame betaalde vacatures zijn schaars, maar ze bestaan. En hoe meer vraag er naar komt, hoe groter het aanbod groeit. Solliciteren maar!

zorg

Werken in de zorg is een zwaar maar prachtig beroep. Onderstaande vacaturewebsites kunnen je helpen, maar vergeet ook niet de websites van ziekenhuizen en andere zorginstellingen bij jou in de buurt te checken.

techniek

Handen uit de mouwen! Alle engineers (in de alle vormen en maten) aan het werk.

it

Programmeurs en designers hebben meestal geen hulp nodig met het vinden van een baan. Verander je titel op LinkedIn naar ‘beschikbaar’ en je hebt het voor het uitkiezen. Heb je toch wat hulp nodig, kijk eens op de volgende websites:

finance

Wie goed is met cijfers, moet zijn talenten benutten. Bijna elk groot bedrijf vraagt naar wiskundewonders, rekenknobbels en excel-experts.

zoekmachines

Whoeps, 1100 resultaten. Bij de meeste vacaturezoekmachines is zoeken naar geschikte vacatures als een speld in een hooiberg. Gelukkig zijn er ook goede zoekmachines met een fijne interface die je helpen in plaats van tegenwerken.

facebook

Facebook is een goudmijn voor het zoeken naar vacatures. Je vindt er allerlei groepen en bedrijfspagina’s die vacatures aanbieden. Gebruik de volgende zoekwoorden na de # hashtag: woonplaats, branche, functietitel of je favoriete bedrijven. Zoals: vacatures in horeca Utrecht, Marcom vacatures of Java specialists.

Stop met solliciteren naar de verkeerde banen en vind je droombaan sneller dan je durft te dromen. Ik leer je al mijn sollicitatiegeheimen in mijn e-book Succesvol Solliciteren!
Herken jij jezelf hierin?
  1. Je bent het zat om afwijzing na afwijzing te krijgen.
  2. Je zwerft van baan naar baan. Steeds als je denkt dat je je droombaan hebt gevonden, dat voelt het toch weer niet goed. Teleurstellend!
  3. Je bent behoorlijk klaar met solliciteren. Waarom duurt het allemaal zo lang?!
  4. Je hebt geen idee hoe je een goede sollicitatiebrief of een onweerstaanbare cv schrijft, want elke sollicitatie die je doet eindigt in een afwijzing.
  5. Je voelt je inmiddels behoorlijk hopeloos. Ga ik ooit nog een leuke baan vinden?
  6. Leuke vacatures? Waar dan? Die verstoppen zich voor jou. Je vindt nooit waar je nou echt naar zoekt en daardoor maak je steeds dezelfde fouten.

Dan is mijn e-book Succesvol Solliciteren perfect voor jou!

Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Berichten gemaakt 59

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven