Een handige lijst met mijn favoriete vacaturewebsites, gesorteerd per branche. Want wij sollicitanten hebben geen tijd om te dealen met user-un-friendly websites. De beste vacaturesites vind je hier!

Mijn favoriete vacaturewebsites

Tijd om te solliciteren! Maar je wilt niet uren verspillen aan vreselijke vacaturewebsites die niet eens leuke vacatures hebben. Op welke sollicitatiewebsites moet je dan wel zijn? Wat zijn de beste vacaturesites? Wat is nou echt een goede vacaturesite? Waar moet ik zijn als ik nu een leuke vacature in mijn vakgebied wil lezen? Ik bied je hier het antwoord op al je vragen. Dit zijn de fijnste Nederlandse vacaturewebsites verdeeld per branche. Wat word jouw nieuwe baan?

creatief & cultureel

overheid en onderwijs

communicatie en marketing

duurzaam

zorg & medisch

techniek

bouw

ict

finance & accountancy

hrm

juridisch

horeca

zoekmachines voor vacatures

Whoeps, 1100 resultaten. Bij de meeste vacaturezoekmachines is zoeken naar goede vacatures als een speld in een hooiberg. Gelukkig zijn er ook goede zoekmachines met een fijne interface die je helpen in plaats van tegenwerken.

Mijn beste tips om snel een leuke vacature te vinden op deze vacaturewebsites!

Verbreed je zoekrichting

Weet jij al precies wat jouw droombaan is? Dat is in sommige gevallen heel handig! Je bent daardoor minder tijd kwijt aan het lezen van alle zoekresultaten op vacaturewebsites. Minder keuze is soms heel fijn! Merk je dat je juist te weinig resultaten krijgt? Of dat er niks bij zit ’that sparks joy’? Dan kan het goed zijn om je zoekrichting te verbreden. Kijk bijvoorbeeld eens bij een andere branche of in een andere stad? Misschien werken op een ander niveau of met een andere doelgroep? Hoe is het daar geregeld? Wat is daar het aanbod?

Er bestaan zoveel verschillende soorten banen. Het lijkt bijna onmogelijk om maar 1 job leuk te vinden. Heb je iets gevonden waar je enthousiast van wordt? Verdiep je dan eens in die richting.

Je kunt altijd de inhoud van de vacature bespreken

Heb je weleens dat je een vacature leest en dat er net 1 ding aan is dat je niet leuk vindt? Klik ‘m dan niet meteen weg. Functieprofielen zijn niet zo statisch als ze lijken. Er is bijna altijd ruimte om taken en verantwoordelijkheden te wijzigen of toe te voegen. Zo krijg je een vacature die beter bij je past.Daarnaast staan fijne werkgevers open voor jouw ideeën: wat denk jij dat het belangrijkste is in deze functie? Wat zijn jouw talenten en waar ben je minder goed in? Misschien kan je een taak aan een collega geven die er beter in is, of het leuker vindt om te doen. Je kunt altijd in je sollicitatiegesprek aangeven waar je wel en niet goed in bent. Ik weet zeker dat elke werkgever een eerlijk gesprek waardeert.

Wees niet bang om de verkeerde keuze te maken

Je kunt nooit vantevoren weten of een baan, een bedrijf of een nieuwe stad bij je past. Er is altijd een kans dat je na een paar maanden alweer afscheid neemt van je nieuwe baan. Natuurlijk zit je daar niet op te wachten. Je hoopt dat deze leuke vacature leidt tot een aantal leuke jaren werkplezier! Maar je kunt het nooit voorkomen. Ook al denk je er nog zo lang over na. Laat je niet leiden door de angst om een verkeerde keuze te maken. Je leert immers overal iets van, ook van een ‘slechte’ werkervaring.

Werk zoeken is topsport, dus rust af en toe uit

Je vindt niet sneller een leuke vacature als je 8 uur per dag naar vacatures zoekt Ben je té fanatiek bezig met solliciteren, dan kan dat zelfs negatieve gevolgen hebben. Je hebt daardoor bijvoorbeeld minder energie om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren. Of je voelt je overspannen en minder creatief. Daardoor kan het moeilijker zijn om sollicitatiebrieven te schrijven of je cv unieker te maken. Het is dus heel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt tijdens je zoektocht naar werk. Na een ochtendje werken aan je sollicitaties, is het tijd om leuke dingen te doen. Wandelen, sporten, bij vrienden langs, feest vieren; ook die dingen horen bij het leven van een werkloze.

Zorg voor een mooi LinkedIn-profiel

Wist je dat de meeste recruiters alleen LinkedIn gebruiken om kandidaten te sourcen voor hun functies? En dat LinkedIn populairder is dan vacaturesites? Op LinkedIn maken recruiters gebruik van een uitgebreide zoekmachine. Zij kunnen hierdoor kandidaten sourcen op basis van hun functietitel, locatie, vaardigheden, afstudeerjaar en aantal jaren werkervaring. Een slimme sollicitant is hierop goed voorbereid. Kies 5 tot 10 zoekwoorden die jouw profiel beschrijven, bijvoorbeeld je vakgebied, vaardigheden, locatie of cursussen. Maak het relevant voor jouw ‘droombaan’. Je kunt bij het solliciteren beter een duidelijke richting hebben in plaats van dat je alles ‘wel leuk’ vindt.

Wat zijn jouw tips om snel een leuke vacature te vinden? En wat zijn jouw favoriete vacaturewebsites?