Wat zijn de beste vacaturewebsites - meisje zonder werk - blogafbeelding

Wat zijn de beste vacaturewebsites?

Het is een ware kunst: vacatures zoeken. Typisch gevalletje van door de bomen het bos niet meer zien. Maar ze bestaan: fijne vacaturewebsites, die precies begrijpen waar jij naar zoekt. Dit zijn mijn favorieten.

Zoektips

Zoek breed
Soms is het goed om precies te weten wat je zoekt. Het vernauwt je zoekrichting en dus ook je zoekresultaten. Maar soms is het ook goed om eens naar iets totaal anders te kijken, zoals een andere branche of een andere stad. Voel je er wat bij? Dan is het het waard om je eens in die richting te verdiepen.

Zoek open
Staar je niet blind op de inhoud van een functie. Goede werkgevers beginnen te kwispelen als je méér wilt doen – wel tegen een hoger salaris natuurlijk. Functieprofielen zijn niet statisch: er is vaak veel ruimte om taken en verantwoordelijkheden toe te voegen, zeker als je een goede naam hebt gemaakt. Schep vertrouwen en krijg vertrouwen.

Zoek zonder angst
Je weet nooit of een baan, een kerel of een haarstijl bij je past voordat je het hebt geprobeerd. Er is altijd een kans dat je na een paar maanden alweer afscheid neemt. Natuurlijk wil je dat niet. Maar het is niet geheel te voorkomen, ook al heb je nog zo goed onderzoek gedaan naar wat jij zoekt in een baan en meerdere gesprekken gevoerd met je werkgever. Laat je niet leiden door de angst om het verkeerde te kiezen. Ook verkeerde keuzes horen bij het leven.

creatief / cultureel

Journalist, eventmanager, drummer: creatieve beroepen zijn ontzettend populair. Wil je er als de kippen bij zijn, check dan deze vacaturewebsites.

non profit

Werken bij de gemeente, de plaatselijke universiteit of hoge school of bij de overheid. Non-profit instellingen worden vaak over het hoofd gezien als potentiële werkplek, maar zijn juist een goede werkoptie. Ze bieden hogere salarissen, jaren ervaring en veel doorgroeimogelijkheden. Google eens op:

marketing

We zijn allemaal influencers en social media experts. Maar wil je er ook je geld mee verdienen? Zoek dan eens op een baan als social media reporter, content maker of online marketeer.

duurzaam

Geen millennial wil werken bij een bedrijf dat een veel te groot steentje bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Duurzame betaalde vacatures zijn schaars, maar ze bestaan. En hoe meer vraag er naar komt, hoe groter het aanbod wordt. Solliciteren maar!

zorg

Werken in de zorg is een zwaar maar prachtig beroep.

techniek

it

Programmeurs en designers hebben meestal geen hulp nodig met het vinden van een baan. Verander je titel op LinkedIn en je hebt het voor het uitkiezen.

zoekmachines

Whoeps, 1100 resultaten. Bij de meeste vacaturezoekmachines zijn geschikte vacatures als een speld in een hooiberg. Gelukkig zijn er ook goede zoekmachines, die de laatste AI combineren met een fijne interface.

facebookgroepen

Good old Facebook is een goudmijntje voor het zoeken naar vacatures. Daar vind je tal van groepen en bedrijfspagina’s die allerlei vacatures aanbieden. Zoekwoorden: je eigen woonplaats, branche, functietitel of je favoriete bedrijven. Zoals vacatures in horeca Utrecht, Marcom vacatures of Java specialists.

Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om een baan te vinden, lijkt het wel. Hoe schrijf je in 2019 een goede sollicitatiebrief? En wat is een onweerstaanbaar cv? Ik leer je al mijn sollicitatiegeheimen in mijn Handleiding Solliciteren.

Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste content en vacatures. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 56

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven