verse vacatures

Je werkt vast bij een leuk bedrijf.

Waarom zijn je vacatures dan zo suf?

Verse vacatures zijn origineel, begrijpelijk, inclusief én met humor.

Ik ben een copywriter met de expertise van een commerciële schrijver en de blik van een ambitieuze millennial-sollicitant. Verse vacatures moeten aan veel eisen voldoen. Ze moeten leuk, uitnodigend, aantrekkelijk en enthousiast zijn.

Zodat jouw sollicitant begrijpt hoe leuk het is om bij jou te werken!

Maar de vacaturetekst mag niet mooier zijn dan de waarheid. Want dan is er een grote kans dat je nieuwe werknemer na 3 maanden via de achterdeur weer vertrekt.

Een vacaturetekst moet dus ook eerlijk, transparant, duidelijk, begrijpelijk en leesbaar zijn.

In mijn vacatureteksten ben ik dus altijd op zoek naar een balans. Aan de ene kant een overtuigende marketingtekst en aan de andere kant een begrijpelijke, op waarheid gebaseerde vacaturetekst. Dat is soms best een uitdaging.

En dan wil je ook nog eens niemand uitsluiten op basis van leeftijd, gender, cultuur, religie of huidskleur. Je advertentie op Indeed moet een flitsende, triggerende eerste zin hebben. En je wilt al helemaal niet van die jeukende vacaturewoorden zoals ‘passie’ en ‘ 9-tot-5-mentaliteit’ gebruiken, bah!

Kortom, een vacaturetekst schrijven is best een hele klus. Een kunstwerkje, kan ik je wel zeggen. Logisch dat je dat wilt uitbesteden aan iemand die er meer verstand van heeft en er heel veel plezier uithaalt.

In 2018 was ik alweer werkloos. Ik baalde enorm en wilde a.s.a.p. aan het werk. Ik las in die tijd tientallen vacatures per week. Dat was niet zo’n leuk klusje, kan ik je vertellen. Want de meeste vacatureteksten waren…

wollig,

veeleisend,

en best een beetje (behoorlijk) saai geschreven.

Voor een geboren taalfan als ik is dat natuurlijk niet te doen! Weet je wat ik toen dacht? ‘Dat kan ik zelf veel beter!’ De volgende dag schreef ik me in bij de KVK als copywriter/ vacatureschrijver, bood mijn schrijfhulp aan op LinkedIn en voor ik het wist zat ik aan de andere kant van de tafel.

Schreef ik ineens zelf die vacatureteksten! En las ik weer tientallen vacatureteksten per week, maar dit keer om ervan te leren in plaats van erop te reageren :).

Ik heb me flink verdiept in de theorie én de praktijk van arbeidsmarktcommunicatie sinds de start van mijn bedrijf Meisje zonder werk in 2018. Inmiddels ben ik overgestapt op de nieuwe naam Verse vacatures. In 4 jaar tijd heb ik veel werkgevers mogen helpen met mooie verse vacatures én werknemers geholpen aan passende banen. Trots!

Mijn verse vacatures in het echt bewonderen?

Nu wil je natuurlijk weten welke leuke vacatures eruit mijn pen zijn gevloeid! Dat is een beetje lastig, want zoals je begrijpt staan goedgeschreven wervende vacatures zoals de mijne niet heel lang online. Gelukkig vind je op mijn website een aantal voorbeelden van vacatureteksten die ik heb geschreven. En wil je meer weten? Of recente voorbeelden zien? Stuur dan gerust een mailtje naar yorien@meisjezonderwerk.nl.

Volg me ook op LinkedIn! Daar geef ik elke week vacatureschrijftips. Dus wil je meer leren over vacatures schrijven? Dan ontmoet ik je graag op LinkedIn!

Even samenvatten: ben ik de vacatureschrijver van je dromen?

Vacatures horen vrolijk, begrijpelijk en enthousiasmerend te zijn. Ik schrijf fijne, positieve en leesbare vacatureteksten waar sollicitant, werkgever en collega’s heel blij van worden. Zo is jouw vacaturetekst niet alleen een vacaturetekst, maar ook een efficiënt en goedkoop marketingmiddel waar je de komende jaren op kunt bouwen!

Om het even letterlijk op een rijtje te zetten wat ik voor jou kan doen:

  • wervende vacatureteksten schrijven.
  • die levendig, aantrekkelijk en vriendelijk zijn.
  • met woorden en korte zinnen die voor jouw doelgroep begrijpelijk zijn.
  • met feiten, zodat de sollicitant een eerlijk beeld krijgt van de functie.
  • inclusief praktische voorbeelden waardoor de lezer echt goed begrijpt wat de functie inhoudt.
  • advies over jouw werkgeversmerk.
  • De F-U-C-K sollicitatiestrategie

    Wil jij zo snel mogelijk jouw droombaan vinden? Probeer dan deze nieuwe sollicitatiestrategie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek! Een realistische kijk op solliciteren. En hoe je daar als ambitieuze en kritische sollicitant je voordeel uit kunt halen.

sollicitatiegesprek-voorbereiden

Door inclusieve en positieve vacatures te laten schrijven, maken we solliciteren toegankelijk voor iedereen. Lees hier mijn vacatureteksten!