Meisje zonder werk - vertaallessen 1 social media content creator

Vertaallessen #1: de Social media content creator

Vacatures worden harder gefilterd dan de gemiddelde Instagramfoto. Als je écht wilt weten wat zich verschuilt achter de zorgvuldig gestylde tekstuele vermomming, leer dan vacatures vertalen met Yorien.

Wat is de vacature?

The Avocado Show is een restaurant in Amsterdam en in Brussel en hun menu bestaat uit… avocado’s inderdaad. Ron Simpson, dé man achter het concept, zoekt een startende Social Media Marketing Specialist voor 20 uur per week in Amsterdam.

Wat is een Social Media Marketing Specialist?

Je hoeft niet in de marketingbranche te zijn om te weten dat social media tegenwoordig een baan is. Dankzij advertenties, hippe content en de handige bereikbaarheid kan je razendsnel een grote groep fans bij elkaar sprokkelen die bergen met geld wil besteden in je winkel of online shop. Dat op zich is al reden genoeg om een slimme millennial aan het werk te zetten.

Als een zelf benoemde social media expert, ben ik erg benieuwd naar welke vaardigheden ik moet hebben om avocado-emoji’s te mogen plaatsen op hun social media. Volgens The Avocado Show is de ideale Social Media Marketing Specialist:

  • Creates lightweight social content. Stories, boomerangs, one-liners and so on. (By create, we mean getting your hands dirty and shooting content on your iPhone, managing basic photo editing like a pro, and stitching together video, images and text using social tools.)

Je bent creatief en vindt het leuk om ‘dingen’ te maken. Je bent bekend met de manieren om die ‘dingen’ te bewerken en vindt het niet erg om met vieze apparatuur te werken. Je hebt altijd je telefoonoplader bij je. Als je een andere telefoon hebt dan een iPhone, waag het niet om te solliciteren. Je kunt ‘basic’ editen, maar ook als een professional.

  • Proven hands-on experience keeping up with multiple social feeds concurrently (FB, IG, Twitter, etc.). Experience with social publishing tools and community management. Proven experience concepting, planning and executing social content ideas

Je hebt weleens iets op social media geplaatst. Je hebt eerder vergelijkbaar werk gedaan. Voeg bijlage toe van je snappy comments op social media.

  • Keep up with the social calendar. Schedule, publish, edit as needed. You will have a set of keys to the social feeds.

Je begrijpt hoe een kalender werkt en dat je op sommige tijden en dagen posts moet publiceren.

  • Community manage, ESPECIALLY in real time. We’re not looking for 24/7, but we need someone who can be tuned in, reading and replying throughout the day, evenings and weekends. If this is not possible for you, stop reading now…

Je bent de hele dag door, ’s avonds en in het weekend beschikbaar. Klinkt als 24/7… maar we betalen je wel maar 20 uur per week.

  • PS we don’t work with assholes

PS WTF

Wat lever je in?

Je bent 24/7 (ssst, laat het ze niet horen!) bezig met content maken, publiceren en op reacties reageren. You live and die in social media, staat er in de vacature en dat lijkt me heel erg passend.

Wat krijg je erbij?

Ben jij die creatieve Social Media Marketing Specialist zonder leven met vieze handen die geen ‘asshole’ is (met wel behoorlijk naïief)? Lucky you! Je mag flexibel werken in het hoofdkantoor in Amsterdam en in een zelfgekozen coffeeshop. Verder staat er niet bij op welk salaris je kunt rekenen, maar volgens Google verdient een social media expert tussen de 1700 en 3000 bruto voor 40 uur per week. Voor 20 uur kom je dan rond de 700 tot 1500 euro uit. Hoe groter het bedrijf, hoe hoger het bedrag.

Take it or leave it?

Als je gek bent op (foto’ s van) heerlijk eten, in Amsterdam woont, er nog een leuke parttime klus bij zoekt en toch al in de hele dag op social media zit, dan is dit een leuke kans. Maar als je waarde hecht aan je vrije tijd of op een hogere salaris mikt, dan zou ik deze baan volledig laten gaan.

Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste blogs, content marketing en social media posts. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 42

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven