Nieuws

Vorige week stond ik per ongeluk in het NRC

solliciteren-op-vacatures

Per ongeluk, want ik associeer mezelf en mijn merk helemaal niet met de anti-work-movement. 

Ik ben vóór werken op een manier die goed bij jou past. Dus eerst uitzoeken wat jij wilt, en dan een passende baan daarbij zoeken. Dat is meestal niet de eerste job die je tegenkomt na je studie. Nee, die zoektocht mag best 5, 10 of 15 jaar duren. En dat is helemaal normaal en oké.

Dat had ik graag willen horen toen ik 22 jaar was en uit frustratie mijn blog Meisje zonder werk startte. Toen was ik anti-work, omdat ik dacht dat er géén manier bestond waarop ik óóit gelukkig kon worden in een baan. Nu weet ik wel beter. Wijsheid komt na je 30e, toch?

Je mag constant wisselen van baan. Je mag steeds iets nieuws proberen. Je mag ontslagen worden, werkloos raken, solliciteren en een nieuwe baan ‘even uitproberen’. Je mag teleurgesteld of verrast zijn. Er zijn geen regels aan werken. En dat maakt het… dan toch een beetje leuk.

Lees hier het artikel van NRC.