meisje zonder werk-weglopen bij een contract

Weglopen bij een contract: wanneer doe je dat?

Stel, je wilt het contract van je nieuwe baan ondertekenen, maar er staan dingen in die jij niet begrijpt en je nieuwe werkgever weigert het aan te passen. Helaas, leg dan de pen maar weer neer.

Tekenen voor een akkoord op huisregels terwijl je de huisregels niet mag in zien. Over het salaris kan niet gediscussieerd worden. En er is geen tijd meer voor aanpassingen, want je begint al volgende week… Ondanks deze vage arbeidsvoorwaarden heb ik tóch getekend, want ik wilde die baan zó graag. Met de kennis van nu zou ik dat anders doen.

Een werkgever denkt aan zichzelf

Het is naïef om te denken dat een werkgever bezig is met wat goed is voor jou en zo ook zijn contracten indeelt. En dat is helemaal logisch, want jij bent meestal niet zijn enige werknemer én hij moet een bedrijf runnen. Een werkgever wil vaak het laatste woord hebben over bepaalde zaken die voor hem (en voor jou!) heel belangrijk zijn, zoals het opzegtermijn, concurrentiebeding en je salaris. Hij zal die zaken dan ook zodanig opstellen in het contract dat hij er zelf het meeste voordeel uithaalt.

Daarom denk jij ook alleen aan jezelf

Bereid je voor op het gesprek door je minimale eisen te bedenken. Heel belangrijk zijn functieomschrijving, salaris, vakantiebijslag, vakantiedagen, opzegtermijn, ziekteloon en pensioenregeling. Hiervoor kun je online de marktconforme regelingen opzoeken. Lees ook vantevoren de CAO van jouw branche door en wees niet bang om vragen te stellen. Het gaat hier namelijk om een van jouw topprioriteiten: jouw geluk en welzijn.

Wat moet je doen als je werkgever het contract niet wilt aanpassen?

Je leest in de arbeidsovereenkomst onduidelijke voorwaarden of clausules. Als je ernaar vraagt, dan doet je werkgever alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Of hij komt met vage uitspraken als ‘dat bespreken we later nog wel een keer’.

Probeer altijd eerst verder te vragen naar hoe het precies zit. Misschien heb je het verkeerd begrepen. Of kan je het met andere woorden duidelijker opschrijven? Leg uit waarom je zijn voorstel geen goed idee vindt. En benadruk de voordelen voor jou en je werkgever als jullie alle afspraken netjes zwart op wit hebben staan.

Als het niet lukt om al onderhandelend zijn gedachten te verzetten, dan heb je nog één optie: je loopt weg.

Grote mensen bespreking

Ik voelde me als een klein kind dat niet mee mocht doen met de ‘grote mensen bespreking.’ Dat we het niet over mijn salaris konden hebben, vond ik het meest kleinerend. Alsof ik niks waard was. Ook een mogelijke loonsverhoging in de toekomst werd mondeling ‘afgesproken’ en kon absoluut niet zwart op wit komen, want ‘in dit bedrijf vertrouwen we elkaar.’ Dat is heel fijn, maar als nieuwe werknemer heb je daar niks aan.

Loop weg en kies voor jezelf

Weglopen is doodeng. De machtsverhouding is vaak uit balans: de werkgever heeft een baan en jij wilt ‘m. Een weerwoord geven is lastig als je je hem wilt pleasen. Bovendien wil je de baan héél graag of je kunt het geld goed gebruiken. Gewoon tekenen lijkt de easy way out maar…

Als je werkgever nu al zo moeilijk doet, dan weet je zeker dat de rest van jullie samenwerking net zo gaat verlopen. Sterker nog, je begrijpt niet eens waar je voor tekent! Kies dus voor jezelf. Als je echt nu een baan nodig hebt, dan zijn er genoeg andere optie. Laat je werkgever niet wegkomen met zíjn easy way out: een raar contract opstellen en dat door iemands strot proberen te duwen.

Werkgevers kunnen wachten op jou

We vergeten vaak dat het voor werkgevers net zo moeilijk kan zijn om de ideale kandidaat te vinden. Als ze dan eindelijk de juiste kikker hebben gekust, dan willen ze heus wel moeite doen om jou een goed contract aan te bieden. En ze kunnen ook wel even wachten met tekenen tot jullie beide tevreden zijn. Dan pas kan een fijne partnerschap beginnen.

Rechten en plichten

Een werkgever kan natuurlijk niet zomaar iets verzinnen, hij moet zich houden aan regels bij de inhoud van een contract. Een werkgever mag trouwens niet tussentijds het contract wijzigen. Hij moet de werknemer eerst schriftelijk op de hoogte brengen en hem een kans geven er op te reageren. Hier vind je een fijne checklist om door te nemen vòòr je tekent.

Ik had moeten weglopen

Ik was zo verblind door hoe graag ik de baan wilde hebben dat ik niet in zag dat er niks van klopte. Gelukkig heb ik er geen nare gevolgen aan overgehouden, maar voortaan volg ik mijn eigen advies op.

Heb jij ook weleens zoiets meegemaakt? Laat het me hieronder weten.
Photo by Zac Ong on Unsplash
Leuk geschreven? Ik schrijf graag voor jou de scherpste, liefste of helderste blogs, content marketing en social media posts. Mail naar yorien@meisjezonderwerk.nl voor gratis vrijblijvend advies!
Posts created 42

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven