droomleven

Zo leef jij vandaag nog jouw droomleven

Blogafbeelding Meisje zonder werk- Zo leef jij vandaag nog jouw droomleven

Je hoeft niet te wachten tot iemand uit het niets verschijnt en je meeneemt op fantastische reizen. Of op je baas tot ze je eindelijk meer uren geeft. Je kunt nu al beginnen met je droomleven leven. Vandaag zelfs, als je bereid bent er een beetje energie in te steken.

Het leven is een illusie. Als kind verwacht je dat al je fantasieën uitkomen op een dag. Magisch, als een wonder. Je twijfelt er niet aan. Pas als je volwassen bent, merk je dat niets vanzelf gaat. En elke keer als je net lekker bezig bent, lijkt het leven je hoogstpersoonlijk en opzettelijk te dwarsbomen met het een of ander. Het is waar, elke avond als je in slaap valt, verdwijn je op wonderlijke wijze even van de aarde. Uren passeren waarin je niets door hebt, met je hoofd in een ander universum bent en waar je niks probeert te zijn of te doen. Maar ’s ochtends legt het leven het stuur weer in jouw handen. Wat ga jij er vandaag van maken?

Het begint met dankbaarheid

Ik weet niet of het typisch Nederlands is, of gewoon kenmerkend voor mensen die nooit erger hebben meegemaakt, maar tjonge jonge wat zijn we goed in zeuren, klagen en miepen. Waarom gaan 90% van onze gesprekken over het slechte weer, de lange uren op kantoor of een vervelende partner? Waarom vinden we elkaar leuker als we een gezamenlijke vijand hebben dan een gezamenlijke vriend? Probeer maar eens een uur lang alleen over positieve dingen te praten met een ander, het is echt een uitdaging.

Zeuren we omdat we eigenlijk niks hebben om echt over te klagen? Het privilege om een (blanke) rijke Nederlander te zijn, tilt ons level van geluk naar een niveau dat anderen misschien nooit zullen bereiken. Natuurlijk gebeuren er ook vreselijke dingen in dit land – op nationaal en persoonlijk vlak, maar niemand kan ontkennen dat wij het vergeleken met de rest van de wereld ontzettend goed hebben. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Ik kan ze voor je opnoemen, maar het is veel beter als je ze zelf benoemt. Wat zijn de geweldige dingen die jij nu al hebt in je leven? Ik daag je uit om minstens 30 fantastische dingen, ervaringen of personen op te schrijven waar jij dankbaar voor bent.

Focus op wat wél goed gaat

Merkte je dat het benoemen van 30 positieve dingen waar je dankbaar voor bent, steeds gemakkelijker werd? Bij nummer 1 tot 5 verschijnt er nog een maar in je hoofd. “Ik heb een dak boven mijn hoofd, maar… het lekt hier ook en ik heb een vervelende huisgenoot.’ Maar die maar ebt steeds verder weg als je doorgaat. De truc om je droomleven te leiden en gelukkig te zijn, is – simpel gezegd – deze maar uit te zetten. En dat kan iedereen bereiken, als je maar goed oefent. Het begint met elke dag dankbaar te zijn voor de dingen die je nu hebt, zonder te denken aan alle dingen die beter kunnen. Ga maar eens een week alles opschrijven wat je geweldig vindt aan je huidige leven.

Wil je leren je gedachtes te beheersen? Wil je weten hoe je negatieve gedachtes ombuigt naar positieve gedachtes en niet langer een slaaf bent van je brein? Lees dan The Power Of Now (De kracht van het NU) van Eckhart Tolle. Dit boek heeft eerlijk waar mijn leven veranderd. Ik weet nu waarom mijn brein problemen verzint en mij negatieve gedachtes voedt. Bovendien heeft Tolle me geleerd vrede te voelen, zonder dat alles in mijn leven tiptop in orde hoeft te zijn. Ik ben gelukkig, zonder alles te hebben wat ik wil. Alles is en komt goed. Dit boek is 100% aanrader!

Hoe ver ben jij met jouw droomleven?

Iedereen streeft naar een perfecte vorm van zijn: ons droomleven bereiken. We willen wonen in een perfect huis, de perfecte baan hebben, leuke (fluffy) kinderen krijgen en fantastische relaties hebben. En we willen het snel. Hoe eerder, hoe beter. We kunnen niet wachten tot we dat station bereikt hebben! Gek genoeg staat het concept van razendsnelle verandering lijnrecht tegenover waar de mens zich het meest vertrouwd bij voelt: onze gewoontes en dagelijkse patronen. De meeste mensen zijn creatures of habit en we verstoppen ons liever in onze vertrouwde grot dan dat we de enge buitenwereld betreden. Verandering maakt ons zenuwachtig, angstig en prikkelbaar. Dat betekent niet dat we verandering moeten vermijden. Verandering is het enige constante in deze wereld en het zorgt ervoor dat we ons kunnen ontwikkelen. Je hoeft alleen niet alles heel snel anders te willen. Daarmee vergeet je namelijk het echte doel: vandaag al gelukkig worden met wat je nu hebt.

Kies je droomleven uit

In mijn e-book Nooit Meer Werken ga ik samen met mijn lezers op zoek naar hun droomleven. Tijdens een creatieve flow stel ik vragen over de vier grote thema’s in het leven: woonsituatie, geld, relaties en gezondheid. Het is niet erg als je niet bij elk thema precies weet wat je wilt. Het belangrijkste is dat je een richting zoekt waar je, wanneer je er alleen al aan denkt dat je dit een keer gaat bereiken, warm wordt vanbinnen. Dan weet je dat je goed zit. Daarnaast is het belangrijk dat je je gedachtes op een positieve en bevestigende manier vormt, alsof niemand op aarde erover twijfelt dat je dit gaat bereiken. Het is net alsof je een pakketje hebt besteld bij Zalando en je zit te wachten tot het bezorgd gaat worden. Zo voeg je er positieve energie aan toe. Lees hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie.

Woonsituatie

 • ik woon in het mooiste land op aarde, namelijk (…).
 • ik ben zo dankbaar om te mogen wonen in een huis/ appartement / tiny house.
 • in mijn grote tuin verbouw ik mijn eigen groentes en kruiden.
 • het is heerlijk om zo dichtbij het bos te wonen.

Geld

 • ik trek geld aan als een magneet.
 • ik heb mijn droombaan bereikt, namelijk (…).
 • geld komt makkelijk naar me toe.
 • ik heb meer geld dat ik nodig heb.

Relaties

 • mijn partner en ik hebben een fijne, veilige relatie.
 • ik zie mijn beste vrienden regelmatig.
 • het is voor mij makkelijk om nieuwe vrienden te maken.
 • ik heb een goede relatie met mijn moeder.

Gezondheid

 • mijn conditie is beter dan ooit.
 • mijn huid ziet er gezond uit.
 • ik vind het makkelijk om 3 keer per week te hardlopen.
 • ik voel me topfit.

Slow and steady

Nu je weet hoe je droomleven er ongeveer uitziet én je je wensen op een positieve manier hebt bevestigd, kun je de eerste stappen gaan zetten. Begin met kleine veranderingen, dingen die je vandaag of morgen kunt doen. Denk aan je kast opruimen, hardloopschoenen aanschaffen of een vast bedrag per maand overmaken naar je spaarrekening. Richt je op wat je nu al kunt doen om je huidige leven te verbeteren, in plaats van je vast te houden aan een droombeeld: later als ik groot ben, dan heb ik dit allemaal. Het leven is nu en het wacht niet op je als je treuzelt om beslissingen te maken. Grote stappen en snelle verandering in gang zetten klinkt cool en gewaagd, maar de kans is groter dat je later weer zult afhaken. Als je zo snel mogelijk je droomleven wilt bereiken, dan is slow and steady the way to go.

Is werken voor jou altijd zwaarder geweest dan voor anderen?

Dat herken ik. Werken was voor mij altijd een uitdaging. Ging altijd stroef en zwaar. Hoe hard ik mijn best ook deed, ik belandde altijd in een conflict met de baas. Ik verveelde me vaak en vond mijn collega’s niet leuk. Ik voelde me alleen, enorm verveeld en alsof ik me als iemand anders moest voordoen op werk.

Het gevolg? Mijn contracten werden nooit verlengd en na 6 maanden moest ik wéér solliciteren. Dit gebeurde niet omdat ik dom ben. Ik kan goed nadenken, heb veel kennis over mijn vak en kan mij goed concentreren. Ik ben het probleem niet. Het probleem is dat deze banen niet bij mij passen.

Als jij je herkent in mijn verhaal, dan is het tijd voor jou om je los te maken van de illusie dat een normale baan je ooit gelukkig gaat maken. Je zult op zoek moeten gaan naar een andere manier om geld te verdienen. En geloof me, zodra je je dat eenmaal beseft, wordt alles beter.

Je hoeft je niet meer als iemand anders voor te doen. Je hoeft niet meer voor stomme werkgevers te werken. Je hoeft je niet meer te schamen voor wat je leuk vindt om te doen en hoe je leeft. Je kunt zijn wie je bent. Als je je inkomen op een leuke manier kunt verdienen, dan is zelfs werken leuk.

Dit e-book is voor jou als je:

 • vast zit in je carrière.
 • je doodongelukkig voelt met je werk.
 • geen uitweg meer ziet.
 • je schaamt voor wie je bent.
 • je schaamt omdat je niet ‘normaal’ bent.
 • niet weet wat je wilt in het leven.
 • een nieuw begin nodig hebt.

In dit e-book ga ik jou helpen gelukkiger te worden.